Find the pure connection with your inner being, your soul.

tiistai 31. tammikuuta 2017

Uunibataatit ja Raakatahna

<a href="https://www.bloglovin.com/blog/18465195/?claim=n63syhzs2wb">Follow my blog with Bloglovin</a>





Kokeilin eilen uunibataatteja ja raakatahnaa. Valitettavasti en muista mistä olen reseptin alunperin napannut, sillä olen joskus aikoja sitten kirjoittanut reseptin itselleni ylös omaan vihkooni. Sen verran olin kuitenkin kirjoittanut muistiin, että ohje on peräisin Karita Tykältä. Tämä ruoka on helppo, nopea (tosin kypsymiseen menee oma aikansa) ja yksinkertainen valmistaa.

Laita uuni 200 asteeseen. Puolita bataatti. Voitele bataatin halkaistut pinnat kookosöljyllä ja pistele haarukalla reikiä kuoreen. Laita uuniin halkaistu pinta peltiin/uunivuokaan päin ja anna kypsyä noin 45-60 minuuttia.

Raakatahna tehdään blenderissä tai sauvasekoittimella. Karitan reseptissä tahnaan tuli seuraavia ainesosia: varsiselleriä, avokadoa, yrttejä, mustapippuria, kuivattua valkosipulia, ravintohiivaa, suolaa, tummaa misotahnaa ja oliiviöljyä.

Itse tein raakatahnan vähän muunnellen ainesosia, sillä halusin tehdä tahnan kaapista löytyvistä aineksista. Niinpä laitoin varsiselleriä, avokadoa, tuoretta persiljaa, luomuoreganoa, luomubasilikaa (kuivattua), mustapippuria, tuoretta valkosipulia, sipulia, suolaa ja oliiviöljyä. Omasta tahnastani tuli melko voimakkaan makuista, se sopi mielestäni loistavasti makean bataatin kaveriksi.


Love & Light
Susanna


// English
Sweet potatoes in the oven and raw paste

Get your oven on the 200 degrees. Cut the sweet potatoes in half. Grease the splitted sides of sweet potatoes with coconut oil and prick holes with a fork in the peelings. Put (coconut oil side down and peeling up) the sweet potatoes in the oven for about 45-60 minutes. 

You can make raw paste with blender. I put in there celery, avocado, fresh parsley, oregano, dried basil, black pepper, fresh garlic, onion, salt and olive oil. 

2 kommenttia:

  1. Mun on pitänyt jo kauan tehdä uunibataatteja, sillä bataattia meillä on useammin jääkaapissa kuin perunaa :) Täytyy kyllä tehdä vielä tällä viikolla, sen verran herkulliselta näyttää ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei pääsääntöisesti syödä perunaa pahemmin, mutta välillä harvoin on kausia kun innostutaan perunasta ja sitten sitä on joka päivä :D Pannulla rapeaksi paistettu peruna on kyllä niiiin herkkua! Uunibataatit olivat kanssa herkullisia. Harmi, että mulla on alkanut jostain syystä vatsa turpoamaan hirveesti bataatista (vaikka ennen ei sellaista ongelmaa ollut), joten en pysty sitä hirveästi syömään :(

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi <3