Find the pure connection with your inner being, your soul.

torstai 23. helmikuuta 2017

Hyödynnä palasaippuoiden jämät - DIY nestemäinen käsisaippuaKäytän suihkussa nykyään pelkästään palasaippuoita, sillä niistä tulee huomattavasti paljon vähemmän jätettä kuin nestemäisistä saippuoista, joista jää aina jälkeen vähintäänkin muovinen pullo. Olen jopa oppinut pitämään palasaippuoista, ne ovat käteviä, niihin on käytetty yleensä vähemmän ainesosia kuin nestemäisiin saippuoihin ja itseasiassa ne ovat mielestäni kauniita. En voisi enää kuvitella siirtyväni takaisin nestemäisiin suihkusaippuoihin. Palasaippuoissa on kuitenkin se huono puoli, että kun ne alkavat olla jo loppusuoralla, on niitä vaikeampi käyttää ja ulkonäkökin alkaa olla jo aika kulahtanut. Keksin kuitenkin käyttää vanhat palasaippuoiden jämät tekemällä niistä nestemäistä käsisaippuaa vessaan. Googlettelin asiaa hieman, ja löysinkin monia reseptejä, joista yhdistelin oman versioni.

Tarvikkeet:
Pumppupullo
Raastin
Lämmönkestävä kulho
Vispilä 

Ainesosat:
30ml raastettua saippuaa
Rkl kookosöljyä
2,5 dl kiehuvaa vettä
Eteerisiä öljyjä (10-20 tippaa)

Saippua(t) raastetaan ja laitetaan kulhoon, johon lisätään myös kookosöljy. Seos peitetään kiehautetulla vedellä ja sekoitetaan vispilällä, kunnes saippua on kokonaan liuennut. Seoksen annetaan jäähtyä, jonka jälkeen lisätään eteeriset öljyt ja vispataan jälleen. Lopuksi saippua kaadetaan pumppupulloon.

Tällä ohjeella omasta saippuastani tuli melko vetistä, joten vettä olisi saanut laittaa vielä vähemmän (laitoin jo nyt paljon vähemmän kuin monissa löytämissäni ohjeissa), tai saippuaa enemmän. Tämä varmasti riippuu myös palasaippuan koostumuksesta. Itse käytin tähän jämät Nurmen koivunlehtisaippuasta. Eteerisinä öljyinä käytin rosmariinia ja teepuuta. Tuoksu on ihanan raikas muttei liian voimakas ja haihtuu käsistä nopeasti. Kookosöljyn ansiosta kädet saavat kosteutusta pesun yhteydessä, eikä niitä tarvitse olla rasvaamassa yhtä usein!


Love & Light
Susanna

// English

DIY Hand Soap

You need:
pump bottle
grater
heat-resistant bowl
whisk
30 ml grated soap (use your old soap bars)
tbsp coconut oil
2,5 dl boiling water
essential oils (10-20 drops)

Grate the soap and put it into the heat-resistant bowl. Add coconut oil and boiling water. Stir with a whisk until the soap is melted. Let the mixture cool down and add essential oils (I used tea tree and rosemary, you can use whatever you want). Stir again. In the end, pour the soap in to the pump bottle. 

2 kommenttia:

  1. Ohjeesi tuli mieleen eräs päivä suihkussa harmitellesani muutamaa palasaippuaa, joita ei ole tullut käytettyä. Kokeilin vähän pienemmällä vesimäärällä ja tuli hyvää, kiitos! :) Kaiken lisäksi sen verran helppoa, että tulee myös ensikerralla nestesaippuan loppuessa käytettyä jämäpalat näin.

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi <3