Find the pure connection with your inner being, your soul.

keskiviikko 22. helmikuuta 2017

OMANNÄKÖINEN ELÄMÄ (sisältää arvonnan)Valintoihin liittyy usein jonkinasteista epävarmuutta ja niiden tekemiseen tarvitaan ennenkaikkea rohkeutta. Valinnoilla ja päätöksillä tavoitellaan kuitenkin loppujen lopuksi yhtä asiaa - onnellisuutta. Ja se on iso juttu se, joten ei ihmekään, että usein tunnemme pientä tai suurta pelkoa, kun joudumme valintatilanteeseen.

Kuinka moni siellä ruudun toisella puolella on valintojen edessä? Täällä ollaan ainakin. Loppuvuodesta jouduin jättämään työni, jota olin tehnyt yli 7 vuotta. Nyt on uuden aika. Osaksi minulle on päivänselvää mitä haluan tulevaisuudeltani, mutta siellä on myös paljon tilaa uusille asioille ja uusille mahdollisuuksille. Vaikka toisinaan olen stressaantunut tilanteestani, on tämä myös kutkuttavan jännää aikaa!

Onneksi meitä tällaisessa tilanteessa olevia varten on juuri julkaistu loistava apuväline. Leena Ståhlbergin ja Marjaana Herlevin Omannäköinen elämä - näin teet hyviä valintoja*. Kirja alkaa lauseella "Tämä kirja on tarkoitettu sinulle, joka olet valintojen edessä." Juuri minulle siis! Ehkäpä myös sinulle..?

Valinnoilla tässä kirjassa tarkoitetaan lähinnä koulutukseen, ammattiin, uraan ja oman paikan löytämiseen liittyviä tilanteita, mutta kirja antaa ideoita ja vinkkejä myös laajemmin valintatilanteisiin, omien unelmien tavoitteluun ja tavoitteiden asetteluun. Ei siis ole pakko seistä missään suuressa risteyksessä lukeakseen kirjaa.

Kirja on jaoteltu kahteen osaan. Ensimmäinen osa syventyy omannäköisen elämän perustana oleviin elementteihin, kuten unelmiin, itsensä kuuntelemiseen ja intuitioon, arvoihin, vahvuuksiin ja kiinnostuksen kohteisiin. Asioihin, joiden pohjalle oma elämä rakennetaan. Toinen osa taas keskittyy seikkoihin, joita on tärkeää huomioida vankan pohjan rakentamisen jälkeen, kuten tietoon, tavoitteisiin, asenteeseen ja uudelleen yrittämiseen. Kirjan voi lukea kannesta kanteen järjestyksessä tai valita itselleen ja tilanteelleen parhaiten sopivia osioita. Kirja ei ole pelkästään "kevyttä luettavaa", vaan pistää sinut oikeasti työskentelemään itsesi kanssa, jos vain niin haluat. Se nimittäin sisältää runsaasti tehtäviä, joiden tarkoituksena on auttaa eteenpäin omalla polulla. Tehtävät voi näppärästi kirjata suoraan kirjaan, sillä niille on jätetty hyvin tilaa (osa tehtävistä tarvitsee kuitenkin lisätilaa, jota varten kannattaa hankkia oma vihko).Tämän kirjan avulla voi vahvistaa omaa päätöksentekokykyä ja sitä, että tekee päätöksiä joita itse haluaa ja jotka tuntuvat itsestä hyvältä, aidosti. Usein teemme päätöksiä (ehkä huomaamattammekin) toisten mielipiteisiin perustuen, jonkun toisen painostamana jne. Itse olen aloittanut elämäni aikana monia koulutuksia, jotka sitten ovatkin jääneet kesken. Olen rynnännyt niihin ehkä lähinnä siksi, että ne ovat kuulostaneet tai tuntuneet "hienoilta", mutta olen aina tullut siihen lopputulokseen, etteivät ammatit olleetkaan minua varten enkä oikeasti edes halunnut niihin. En siis kuunnellut sydämeni ääntä, vaan mietin, mikä näyttäisi ulkoa päin hienolta. Kuuntelin egoani. Väärät valinnat eivät kuitenkaan välttämättä ole aina mielestäni "huonoja", sillä itse ainakin olen oppinut niiden kautta todella paljon siitä mitä EN halua.

Kirja voi olla todella inspiroiva matka omannäköisen elämän löytämiseen. Kirjaa lainatakseni: "Sinä päätät tien, jota lähdet kulkemaan. Aika jännittävää, vai mitä?"ARVONTA

Sain mahdollisuuden arpoa myös yhdelle lukijalleni tämän inspiroivan ja kauniin kirjan. Arvontaan voit osallistua jättämällä kommentin tähän postaukseen ja kertomalla, mikä sinua auttaa valintojen tekemisessä vai oletko ehkä aina hukassa kun tulee valintojen aika? Näin voimme myös jakaa hyviä vinkkejä toisillemme! Lisäarvan saat, jos seuraat blogiani facebookissa, bloglovinissa, bloggerissa tai instagramissa (jokaisesta yksi lisäarpa). Mahdollisuus on siis yhteensä viiteen arpaan. Kirjoitathan kommenttiisi myös, monellako arvalla osallistut. Jätä myös sähköpostiosoitteesi, jotta saan sinut kiinni mahdollisen voiton osuessa kohdalle. Arvontaan voi osallistua 5.3.2017 klo 23.59 asti.


Love & Light
Susanna

*Kirja saatu kustantajalta blogin kautta.

19 kommenttia:

 1. Yhdellä arvalla mukana.
  Ulpu


  rituha@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisestasi Ulpu! Oliko sinulla jotain mietteitä aiheeseen liittyen? :)

   Poista
 2. Olen joissakin asioissa aika huono tekemään valintoja ja päätöksiä. Yleensä valintojen perusteena on faktojen selvittäminen, mutta lopulta teen valinnat melko intuitiivisesti.

  Minusta on tullut viime vuosina paljon harkitsevampi kaiken kaikkiaan. Nuorempana harrastin enemmän sellaista säntäilyä kiinnostavien juttujen perässä. Olen hakenut aika moneen opiskelupaikkaan ihan vain siksi, että se siinä tilanteessa kuulosti kiinnostavalta. Onneksi ei riittänyt motivaatio lukea kunnolla pääsykokeisiin. :)

  Seuraan blogiasi feedlyn kautta, mutta voi olla, että käyn laittamassa vielä Facebookin ja Instagramin seurantaan. Toistaiseksi kuitenkin yhdellä arvalla mukana.

  mustatballerinat(a)gmail.com

  VastaaPoista
 3. Päätöksien tekoon vaikuttavat monet asiat, mutta kaikista eniten ehkä keskustelut läheisteni kanssa, koska vaikka kuinka muka vannon rationaslisuuden nimeen... niin olen kuitenkin toivoton intuition seuraaja. Muita vaikuttavia juttuja ovat kirjat, erilaiset elämän motivaattorit sekä aika.

  Osallistun kahdella arvalla (IG). Heta.vihro@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Ah, valinnat! Mie olen kyllä sellainen jahkailija ja harkitsen pitkään ja mietin vaihtoehtoja. Yleensä löydän kyllä helposti kaikki haasteet, mutta vähän vaikeampi on nähdä onnistumisen mahdollisuuksia. Mulla on yksi tutkinto suoritettuna, ja alunperin lähdin kouluun, kun se vaikutti ihan sopivalta ja kun en muutakaan toisaalta keksinyt. Oikeanlaisen työpaikan löytyessä tämä voisikin olla ihan hyvä ala, mutta ainakaan omalta paikkakunnalta ei sellaista ole löytynyt.. Ja luulen, että jokin muukin koulutus tulee vielä joskus hankittua, kun vaan tietäisi, että mikä!

  Luinkin tuosta kirjasta jo yhdestä toisesta blogista, ja se vaikutti mielenkiintoiselta. Ehkäpä sen avulla saisin vähän hahmotettua itselleni, että mitä seuraavaksi. :)

  Laitoinpa juuri myös facebook-sivusi ja instagramisi seurantaan (se onkin pitänyt tehdä jo aiemmin, mutten ole muistanut), joten kolmella arvalla mukana. :) s-posti: annamka(at)hotmail.com

  Kivaa viikon jatkoa, Susanna!

  VastaaPoista
 5. Wow mikä kirja! Siis vaikuttaa niin mahtavalta, tämä täytyy ehdottomasti hommata ja olisikin aivan upeaa jos arpaonni suosisi. <3 Mua auttaa valintojen teossa se että vaikka harkitsen eri vaihtoehtoja eri näkökulmista, pohdin plussia ja miinuksia, niin pohjimmiltani kuuntelen aika paljon myös intuitiota ja luotan siihen että valitsen jonkin vaihtoehdon joka senhetkisen tiedon ja/tai fiiliksen valossa tuntuu parhaalta ja jos se on tarkoitettu niin toteutuu, jos ei niin ei. "If it does not open, then it is not your door." Taas jos joku asia on tarkoitettu tapahtuvaksi niin silloin luotan siihen että asiat myöskin menevät niin. Mukana siis arvonnassa näillä sanoilla :) Kiitos kirjavinkistä!

  gojiavocado.blogspot.fi
  gojiavocado@gmail.com

  VastaaPoista
 6. "Valinnan vaikeus" on sanapari, jonka perässä voisi olla minun kuvani. Mietin vaihtoehtoja, tutkin ja pohdin. Mietin vähän lisää ja käyn läpi kaikki mahdolliset uhkakuvat. Tarvitsen harjoitusta mahdollisuuksien näkemisessä sekä prosessin keventämistä. Mukana ollaan.
  Ennanin(a)Gmail.com

  VastaaPoista
 7. Hei, minua auttaa valintojen tekemisessä joskus pohtiminen ja aika, toisaalta välillä spontaanit kokeilut. Tärkeää on kuunnella ja opetella tuntemaan itseään paremmin. Tuo kirja kyllä kiinnostaisi apuvälineenä myöskin ja siksi osallistun kolmella arvalla. titta.laine@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Isojen päätösten ja valintojen edessä teen yleensä unelmakartan ja listaan siihen tärkeitä asioita. Sen mukaan lähden tekemään valintoja jotka vie minua eteenpäin, mikä suunta se onkaan. Samoin jos hommat ei menekään niinkuin ajattelin, niin pyrin ajattelemaan sen kiertotienä/keinona päästä tavoitteeseen eri tavalla ja hyödynnän parhaani mukaan kaiken oppimani matkallani tavoitteeseen. Olen hyvä näkemään yhteyksiä ja linkkejä asioiden välillä, joita muut ihmiset eivät ensin tajuakaan. :)
  purppuraruusu@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Valintoja tehdessä auttaa ehdottomasti intuitio, mutta valitettavasti joskus useimmilla saattaa intuition ääni jäädä kaiken muun "möykän" alle.

  Yhdellä arvalla mukana.

  pinjakos@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Listaan plussat ja miinukset eri vaihtoehdoille. Sitten asia saa muhia mielessä ennen lopullista päätöstä.
  arjakaaria@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Kyllä se on se perinteinen plussat ja miinukset paperille ja sitten annetaan asian muhia mielessä...Siitä sitten joku suunta yleensä aukeaa. enemmän pitäisi luottaa omaan intuitioon :)
  Tuota kirjaa kirjastosta lainasin ja tykkäsin kovasti!

  arpa osoitteella arjakaaria@hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Oon ihan surkea mitä tulee päätösten tekoon, jahakailen ja ylianalysoin välillä pieniäkin asioita. Mutta poikaystäväni on kyllä näissä tilanteissa korvaamaton apu, hän osaa aina kysyä oikeat kysymykset jotta pääsen yleensä lopulta valintaani :)

  Neljällä arvalla mukana, seuraan fb, insta ja blglovin

  viivi.korpela@hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Heii mukana!

  Mua auttaa valintojen tekemisessä järki ja tunne. Välillä silti on vaikeaa tehdä päätöksiä.

  VastaaPoista
 14. Olen joissain asioissa aivan toivoton tekemään päätöksiä, mutta parhaiten saan päätökset tehtyä keskustelemalla läheisteni kanssa. Yleensä se on mies, joka saa nauttia stressistäni, panikoinnistani ja ylianalysoinnistani, mutta saa oma äitinikin osansa :D

  Olen mukana kolmella arvalla, seuraan fb ja insta.

  tiitu134@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Hei vitsi mun kommentti ei ollutkaan lähtenyt, yritin puhelimella ja onneksi tulin vielä tsekkaamaan!
  Menen valintoja tekiessä aika lailla intuiition mukana, mutta toki aina keskustelen ja pohdin asioita avopuolison kanssa. Yksin ei välttämättä näe asiaa kokonaisuutena. Toinen mitä kohdallani pitää aina tehdä on yön yli nukkuminen, sillä kun ajatukset saa hautoa rauhassa tulee valinnatkin tehtyä varmemmin. Joskus illalla tullut hyvä idea onkin aamulla maailman kauhein ja siinä kohti on hyvä, että on odottanut.

  Seuraan sinua kaikkialla, joten kaikilla arvoilla mukana <3 Ihanan energistä uutta viikkoa Susanna! (turkoosejaunelmia@gmail.com)

  VastaaPoista
 16. Panikoin päätöksiä, mutta loppujen lopuksi toimin sen mukaan mikä tuntuu oikealta. Sydän toimii kompassina.
  Seuraan fb:tä ja Instaa <3
  sanna_siitonen@hotmail.com

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi <3