Find the pure connection with your inner being, your soul.

sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Pannukakkuja ja Suuria Elämänarvoituksia
Vietimme pari viikkoa sitten siskoni kanssa kokonaisen päivän yhdessä, aamusta iltaan. Valmistimme tietenkin myös aamiaista, tai ehkä se oli pikemminkin jo brunssi siihen aikaan. Siskoni halusi kokeilla vegaanisia aamiaispannukakkuja. Minua ei tarvinnut hirveästi houkutella, ryhdyttiin heti hommiin. En ole mikään mestarikokki (varsinkaan niissä asioissa missä pitää käyttää sekä jauhoja, nestettä että lämmintä uunia/hellaa) mutta yllätyksekseni nämä pannarit olivat ihan superhelppo valmistaa ja jopa minä sain niistä ihan nättejä (olen kokeillut jo monesti IHAN YKSINKIN tämän kyseisen aamun jälkeen). Tämän reseptin siskoni oli napannut ihanasta Olgan Kotona blogista, joten kaikki krediitti sinne.

Ehkä parasta tässä koko jutussa oli se, että minulle selvisi viimein asia, joka mietitytti minua paljonkin pikkutyttönä. Että miksi ja miten ihmeessä Muumilakson Mamma valmistaa pannukakut aina paistinpannulla, vaikka meillä kotona pannukakku tehtiin uunissa ja letut paistinpannulla. Kaksi aivan täysin eri asiaa hei! Mutta nyt vihdoin, 29 vuoden iässä, minulle selvisi että pannukakkuja tosiaan voi tehdä pannulla (ja niistä voi myös saada kuohkeita paksuja pannukakkuja, ihan itse, ilman amerikkalaisen huippuaamiaiskokin apua) ja ehkä Olga onkin salaa Muumimamman isoäiti, joka tietää aina ratkaisun kaikkeen. Siis ihan kaikkeen!Vegaaniset aamiaispannarit (noin 15 kpl)
3,5 dl vaaleita spelttijauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl sokeria (meillä käytetään kookossokeria joka soveltuu tähän oikein loistavasti)
1 tl vaniljasokeria (itse olen monesti korvannut tämän ripauksella aitoa vaniljaa)
1/2 tl suolaa
2,5 dl vettä
öljyä paistamiseen

Kuivat aineet sekoitetaan ensin keskenään. Lisätään vesi ja sekoitetaan nopeasti tasaiseksi, niin vähän sekoittaen kuin mahdollista. Ei haittaa vaikka taikina jää hieman kokkareiseksi. Paistinpannu kuumaksi ja öljyt pohjalle. Taikinasta nostetaan ruokalusikalla pannulle pieniä kasoja. Kun pintaan alkaa tulla reikiä, on aika kääntää.


Aurinkoista sunnuntaita 💖

Love & Light
Susanna

// English

Vegan Breakfast Pancakes (about 15 pieces)
3,5 dl spelt flours
1 tbsp baking powder
1 tbsp sugar (I use coconut sugar)
1 tsp vanilla sugar 
1/2 tsp salt
2,5 dl water
oil for frying

Mix the dry ingredients in the bowl. Add water and stir as soon as you can. Heat a frying pan and add the oils. Raise dough to the pan with a spoon. When there comes holes on the plate of the pancake, it's time to turn. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi <3