Find the pure connection with your inner being, your soul.

perjantai 7. huhtikuuta 2017

Miksi joogatunnilla itkettää?

Ensimmäisen kerran kun vuosia sitten silmistäni alkoi valua suolaisia kyyneleitä joogatunnilla, mietin että mitä h3%&# nyt tapahtuu. Tunti oli aivan ihana ja minulla oli hyvä olo koko tunnin ajan. Maatessani savasanassa tunnin lopussa se kuitenkin iski. Kyyneleet tulivat ihan yllättäen, enkä heti tainnut edes tajuta että itkin. Myöhemmin olen ymmärtänyt, että itku kuuluu aika olennaisena osana omaan harjoitukseeni ja hyvin hyvin monella tulee välillä itku joogamatolla.

Kyyneleeni joogamatolla voivat johtua monesta asiasta. Itken muutenkin melko herkästi ja paljon, niin ilosta kuin surusta ja pidän itkua hyvin puhdistavana. Sitä ei mielestäni kannattaisi koskaan pidätellä. Jos kyyneleet nielee aina väkisin, mihin ne menevät? Ne varastoituvat kehoon, häiritsevät energian vapaata virtaamista ja ajan kuluessa tämä tukos vain laajenee ja paisuu. Jossain vaiheessa se on kuitenkin pakko vapauttaa kehosta, joten helpompaa on reilusti itkeä aina heti kun siltä tuntuu.Joskus joogaharjoitus voi tuoda tullessaan niin äärettömän valtavan hyvänolon tunteen, että itkee ihan vain sen takia. Joogamatolla voi kuitenkin nousta pintaan myös hyvin epämiellyttäviä tunteita. Joogassa on kuitenkin kyse jonkinasteisesta puhdistumisesta, ainakin itse koen näin. Tunteet varastoituvat kehoomme ja joogaharjoituksessa asanat ja rauhallinen hengitys voivat vapauttaa niitä. Harjoituksen aikana voi nousta esiin käsittelemättömiä, piilossa olevia asioita, jotka ovat varastoituneet niin syvälle kehoon ettei meillä ole aiemmin ollut mitään havaintoa niistä. Nämä negatiiviset asiat ja tukahdetut tunteet ovat siis energiatukkeumia, jotka joogaharjoituksen avulla lähtevät liikkeelle ja nousevat tietoisuuteemme, jotta meillä olisi mahdollisuus käsitellä niitä ja päästää lopulta irti. Jooga voi siis olla hyvinkin terapeuttista eikä ole mikään ihme, jos silmäkulmat välillä kostuvat matolla 💖

Onko sinulla tämänkaltaisia kokemuksia joogaharjoituksesta? 

Love & Light
Susanna

// English

Sometimes I'm crying when I practice yoga. Actually many people does that. It can be caused by many reasons. Sometimes you just feel so grateful and so good during or after yoga, that you start to cry. But yoga can bring up negative feelings too. Emotions are stored in our physical bodies and yoga practice can free them. These emotions are obstructions of our energy body and yoga put them in the move. Emotions rise up in our consciousness so we can process them and eventually let them go. So it's no wonder if you start crying on the yoga class. 


2 kommenttia:

  1. Pakko myöntää, että usein joogan lopussa (varsinkin jos on ollut pidempi tauko) rupeavat kyyneleet virtaamaan itsestään. Se on todella helpottavaa ja palkitsevaa. Hauskaa etten ole ainoa, jolle tätä tapahtuu sillä olen pitänyt sitä aiemmin hieman outona tapana ja ihmetellyt mistä se johtuu. Kiitos tästä postauksesta Susanna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää taitaa olla todella yleistä! Mutta eikö ookin ihanan helpottava tunne? <3 Toisinaan myös hyvin opettavaista, sitä yhtäkkiä tajuaa että "ai mulla oli tällaisiakin tunteita padottuna jonnekin" <3

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi <3