Find the pure connection with your inner being, your soul.

lauantai 15. huhtikuuta 2017

Pihin tytön suolasuihke hiuksille
Monista kosmetiikkatuotteista on todella helppoa tehdä itse oma versionsa kotona, ja mikä parasta, pääsee yleensä todella paljon halvemmalla! Viimeisin DIY-kokeiluni oli hiuksille tuuheutta ja rakennetta antava suolasuihke, jota voi käyttää niin kuiviin kuin kosteisiinkin hiuksiin.

Oman suolasuihkeeni tein 30ml lasipulloon (pulloja löytyy mm. täältä), jota on helppo kuljettaa myös mukana. Pulloon laitoin lämpimän veden lisäksi
noin rkl merisuolaa
2 tippaa ruusunmarjaöljyä
4 tippaa eteeristä laventeliöljyä
4 tippaa eteeristä teepuuöljyä
4 tippaa eteeristä pelargoniöljyä (geranium)

Esimerkkinä mainittakoon, että mm. John Masters Organics:n suolasuihkeessa on kolme eri ainesosaa; vesi, merisuola ja laventeliöljy.

Suolasuihkeen voi yksinkertaisimmillaan valmistaa myös ihan vain vedestä ja merisuolasta. Kaikki loput laittamani ainesosat ovat siis vapaaehtoisia. Mitä ne sitten tekevät suihkeessani? Ruusunmarjaöljy sopii yleisesti hyvin hiustenhoitotuotteisiin, se parantaa ihon ja hiusten pintarakennetta ja kosteuttaa ihoa. Tätä laitoin lähinnä haasteellisen hiuspohjani takia. Suolasuihkeeseen voi myös lisätä esimerkiksi muutaman tipan omaa lempparihoitoainettaan. Eteerisistä öljyistä laventeli suojaa hiuksia kuivumiselta, teepuu rauhoittaa hiuspohjaa ja on samalla antibakteerinen ja pelargoni taas sopii ärtyneelle iholle (tätäkin lisäsin hiuspohjani tilanteen takia). Suolan määrää voi pienentää/lisätä riippuen siitä, kuinka "tujua" suihkeesta haluaa.

Love & Light
Susanna

// English

DIY salt spray for hair 

30ml warm water
about 1 tbsp sea salt
Optionals:
2 drops of rose hip oil (moisturizes)
4 drops of essential lavender oil (protects hair for drying)
4 drops of essential tea tree oil (soothes the scalp and is antibacterial)
4 drops of essential geranium oil (ideal for irritated skin (my scalp is very difficult one!))

2 kommenttia:

 1. Onpas kivaa että olet tällaisen tehnyt! Itse en vielä ole ehtinyt lähteä testailemaan mutta mietinnässä on ollut. Ja tämä reseptisi on onneksi myös vegaaninen, eli ei ole sellakkaa mukana :) Kiitos että säästit kokeilujen vaivan minulta!

  http://www.jeminanvegaanifitness.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla tehdä suolasuihketta itse, pääsee todella paljon halvemmalla ja aineen rakennetta voi säädellä todella paljon jo pelkästään suolan määrää vaihtelemalla! Uniquen suolasuihke onkin ainoa ei-vegaaninen suihke johon itse olen törmännyt, joten vegaanisia löytyy onneksi paljon valmiistakin tuotteista (mm. Aubrey, Dabba, John Masters..). Ilo on minun puolellani jos tästä oli hyötyä sinulle, oikein mukavaa sunnuntain jatkoa :)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi <3