Find the pure connection with your inner being, your soul.

torstai 13. huhtikuuta 2017

Yoga Wheel

Jooga on ihanaa liikuntaa siinäkin mielessä, että mattoa lukuunottamatta välineitä ei tarvita. Oma keho, mieli ja hengitys ovat tärkeimmät välineet. Joogan liikunnalliseen puoleen saa kuitenkin kivasti monipuolisuutta ja vaihtelua erilaisia välineitä hyödyntäen. Itselläni on säännöllisessä käytössä niin blokit, bolsteri kuin joogavyökin, ja uusimpana tulokkaana kauan haaveilemani joogapyörä*.

Joogapyörä on alkujaan kehitetty Yhdysvalloissa ja vihdoin se alkaa yleistyä myös täällä Suomen kamaralla. Se on mainio kokonaisvaltaisen kehonhuollon apuväline, joten nimestään huolimatta pyörä soveltuu siis paljon muuhunkin kuin joogaan. Joogapyörän avulla voi esimerkiksi syventää venytyksiä ja vahvistaa keskivartalon lihaksia. Pyörän kanssa treenatessa tasapaino paranee kohisten. Joogassa pyörä on oiva apuväline tukea antamaan erityisesti taaksetaivutuksissa ja rintakehää avaavissa asanoissa.
Hyvin suosituksi joogapyörä on myös muodostunut sirsasanan eli päälläseisonnan harjoittelussa. Tässä harjoituksessa pyörä tukee päätä ja hartioita aina lapaluihin asti, joten tasapainon pitäminen asanassa helpottuu huomattavasti. Aion luultavasti kirjoittaa tästä vielä oman postauksensa, kunhan olen harjoitellut tätä vähän enemmän. Minulle haastavinta tässä asanassa ehdottomasti on oman pelkoni ja epävarmuuteni voittaminen. Joogapyörä kuitenkin tuo tietynlaista turvaa tähänkin.

Joogapyörä toimii apuvälineenä myös hetkessä elämiseen ja keskittymiseen. Kun tekee pyörän päällä tasapainoharjoituksia ja erilaisia asanoita, mieli on pakko pitää tässä hetkessä, tai lentää hyvin nopeasti pyllylleen.

Joogapyörän kanssa vietetty aika on osoittautunut todella hauskaksi. Kokemusta pyörän kanssa harjoittelusta on itselläni nyt takana vasta parisen viikkoa, joten uusia oivalluksia on toivottavasti tulossa vielä paljon lisää. Ajattelinkin myöhemmin kirjoittaa tosiaan tuosta sirsasanan harjoittelusta sekä kuvata ainakin pienen videon syvien vatsalihasten harjoittelusta pyörän avulla. Jos oma joogapyörä kiinnostaa, tämän ihanan violetin Casall:n mallin löydät täältä.paino noin 1,6kg
halkaisija 30cm, leveys 15cm 
muovisisus, joogamattopäällinen 
(ei sisällä PVC:tä)

Onko siellä joku joka tykkää harjoitella joogapyörän kanssa? Vinkkejä otetaan vastaan 😍Love & Light
Susanna

*saatu blogin kautta.
➸ postaus sisältää affiliate-linkkejä. 


// English

Yoga wheel is fun way to bring versatility to your practice. You can use it on yoga or other physical practice. Yoga wheel is an excellent tool for comprehensive body care. You can deepen your stretches, practice your abs, improve your balance or use it on yoga for back bends and heart openers, for example. It's also a great tool for your sirsasana practice! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi <3