Find the pure connection with your inner being, your soul.

maanantai 15. toukokuuta 2017

(GA) I AM
Tämä päivä on ollut hyvin joogakeskeinen. Aloitin aamuni aurinkotervehdyksillä kotona, jatkoin omien tulevien tuntieni suunnittelua ja iltapäivällä olin studiolla mukana erään jooga-aiheisen videopätkän kuvauksissa. Joten on kai ihan sopivaa lopettaa tämä päivä vielä jooga-aiheiseen blogikirjoitukseen. Jos huomenna sitten vähän jotain muutakin 😇

Minulla on aivan täydellinen matto kotiharjoitustani varten, mutta siinä on muutama miinuspuoli. Se on melko painava sekä "normaalia" mattoa hieman isompi (sekä leveys- että pituussuunnassa). Tämä on tietenkin plussaa kotiharjoittelussa, tykkään ettei matto "lopu kesken", mutta kun lähtee muualle joogaamaan, tuntuu että vie kaksi kertaa enemmän tilaa salista kuin kanssajoogaajat. Myös kevyempi kantamus tuntui houkuttelevalta, varsinkin kun kesäisin tykkään matkustella luonnon helmaan joogailemaan. Niinpä aloin katsella itselleni toista, vähän kevyempää mattoa kotimattoni rinnalle. Hihkuin riemusta, kun huomasin pitkäaikaisen yhteistyökumppanini Pilateskaupan valikoimiin tulleen yhdysvaltalaisen Gaiam:in printtimattoja. Olin haaveillut tästä matosta jo muutama vuosi sitten, mutta silloin niitä ei ollut saatavilla Suomesta lainkaan. Kerran jo meinasin tilata sen jostakin rapakon takaa, mutta toimituskulut paketille olisivat olleet muistaakseni saman verran (vai jopa enemmän) kuin itse matto maksoi. Nyt Gaiam on kuitenkin rantautunut tännekin asti, vihdoin!

Mietin jo aikoinaan kahden eri printin välillä, mutta lopulta päädyin tähän turkoosiin/mintunvihreään Marrakesh -mattoon*, jota koristaa kaunis Mandala-henkinen kuviointi. Toinen vaihtoehtoni olisi ollut tämä, myöskin hyvin kaunis mutta värimaailmaltaan ihan erilainen matto. Kuoseja ja värejä on melko laaja valikoima, kaikki omalla tavallaan hyvin kauniita ja erilaisia.
Joogamaton kaunis ulkonäkö on tietenkin plussaa, mutta se ei suinkaan ole tärkein kriteeri mattoa valitessa. Millainen sitten Gaiam:in matto on ollut käytössä? Olin testaillut mattoa kotona muutaman kerran hyvin rauhallisessa joogaharjoituksessa, jossa se tuntui oikein hyvältä ja toimivalta. Kun menin ensimmäiselle fyysisemmälle joogatunnille salille, olin raivoissani. Se taisi olla ensimmäinen joogatunti jossa tunsin todella vahvaa turhautumista jonkin ulkoisen seikan takia ja olisi tehnyt mieli heittää matto menemään jo alkumetreillä. Alaspäin katsova koira oli ihan täyttä tuskaa, kun kädet ja jalat liukuivat aina vain kauemmas toisistaan. Tuntui, että koko tunnin keskityin enimmäkseen siihen, että yritin vain pitää raajojani paikoillaan matossa. Matto osoittautui todella liukkaaksi. MUTTA..

En luovuttanut. Muistelin lukeneeni joskus, että joitakin mattoja kannattaa pestä ennen ensimmäistä käyttöä ja jotkut matot ovat alkuun liukkaampia mutta pito kasvaa mitä enemmän mattoa käyttää. Niinpä kannoin maton suihkuun, kastelin sen läpikotaisin, hinkkasin vielä kevyesti liinalla ja nostin maton kuivumaan reilu vuorokaudeksi saunan lauteille. Pito parani heti. Ei siis kannata heti suorilta käsin hylätä mattoa vaikka se tuntuisikin alussa liukkaalta. Monet matot kuulemma ovat aluksi liukkaita, mutta kun sinnikkäästi käyttää muutaman viikon, pito alkaa olla jo aivan eri luokkaa!

Yksi todella suuri plussa (ainakin minun mieleeni) tässä matossa on sen pehmeys. Matto on 5mm paksu ja pehmeää materiaalia, joka tarjoaa miellyttävän vaimennuksen ja "pehmusteen". Se sopii siis erinomaisesti joogaajille, jotka tuntevat tarvitsevansa usein pehmustetta esimerkiksi polvien alle. Myös ulkokäytössä tämä matto on loistava, sillä ei haittaa vaikka alusta ei olisikaan aivan tasainen, kun matto pehmustaa kivasti.

Tuoksu tässä matossa voi olla muuten aika voimakas pakasta vedettäessä. Se on kuitenkin vaaratonta ja se häviää ajan kanssa. Matto kannattaa rullata auki ja antaa tuulettua muutaman päivän ajan ennen käyttöön ottoa, varsinkin jos tuoksu häiritsee. Jos viet maton ihan ulos asti tuulettumaan, muistathan ettet sijoita sitä suoraan auringonvaloon ainakaan kovin pitkäksi aikaa, sillä ajan saatossa se haurastuttaa mattoa.


GAIAM MARRAKESH 
Pituus: 173cm
Leveys: 61cm
Paksuus: 5mm
Paino: 1,4kg
Materiaali: Latex & 6P free PVC
Hinta Pilateskaupassa: 38€ (ei mielestäni ollenkaan paha hinta joogamatosta!)

Jos joku havittelee itsellensä uutta mattoa tai muita joogatarvikkeita, huomio tänne! Me Pilateskaupan kanssa halusimme tarjota teille 10% alennuskoodin kaikkiin Gaiam -merkin joogatarvikkeisiin, jotka löydät täältä. Sieltä löytyy näiden ihanien mattojen lisäksi blokkeja, pyyhkeitä, mattokasseja, vaatteita ja muuta kivaa. Koodi on CONNECTGAIAM10 ja se on voimassa tämän viikon perjantaihin, eli 19.5. saakka.

Yoga Girl Rachel Brathenkin on muuten tehnyt yhteistyötä Gaiam:in kanssa, sen hedelmiä voit käydä kurkkaamassa täältä.

Nämä viimeiset kuvat on muuten hieman epäonnistuneelta kuvausreissultamme. Lähdimme ajamaan auringonpaisteessa ja etsimään jotain kaunista paikkaa veden ääreltä. Päädyimme eräälle rannalle ja samantien kun astuin autosta ulos, rupesi pyryttämään lunta taivaan täydeltä ja tuuli kuin jossain hienommassakin merenrantakaupungissa (ja mehän siis olimme jossain keskellä Karjaan metsikköä 😁). Olin niin jäässä jo näiden parin kuvan ottamisen jälkeen ja mattokin lenteli tuulessa miten sattui, että oli pakko hypätä takaisin autoon ja siirtää kuvaukset toiselle päivälle, jolloin päädyimmekin taas eri paikkaan, onneksi auringon saattelemana. Tämä kevät on kyllä ollut hyvin... mielenkiintoinen!Love & Light
Susanna

*saatu blogin kautta.
postaus sisältää affiliate-linkkejä. 

// English

Gaiam printed yoga mat:
Length: 173cm
Width: 61cm
Thickness: 5mm
Weight: 1,4kg
Material: Latex & 6P free PVC
Price in Pilateskauppa: 38€

If you wanna order some Gaiam products from Pilateskauppa (click here), you can use code CONNECTGAIAM10 and you get 10% off. The discount is available until friday 19.5. 

This Mandala-like printed mat is very beautiful, but the looks isn't the most important thing on mat. More important stuffs are comfort and grip. When I used this mat first time in more physical practice, I was like "okey, this mat is completely sh*t!". Downward facing dog was like a torture and my good flow just fly further and further. But fortunately I didn't give up. I washed it in shower and let it dry over a day. The grip got better right away. And the more I use this mat, the better grip gets. This mat is also very soft, so it's very good if you need some padding for your knees for example. 

Yoga Girl Rachel Brathen has also worked with Gaiam, you can check it out from here

4 kommenttia:

 1. Kaunis matto! Täytyy seuraavan maton kohdalla oikeasti selailla mitä kaikkia kauneuksia löytyy, toki voi olla että nykyisellä matolla pärjää hyvin pitkään kun on elinikäinen takuu :D

  VastaaPoista
 2. Tämä oli mielenkiintoinen juttu, en ole käyttänyt Gaiam-mattoja mutta monesta muusta matosta olen tehnyt vertailevaa tutkimusta. Oma päämattoni on Mandukan eko joka mystisesti vaihtelee (parin vuoden käytön jälkeenkin) liukkaasta tuntumasta (raivo!) juuri sopivaan. Matkamattoni on Jade-merkkinen jossa on tosi hyvä grippi. Seuraavalla kerralla Suomessa lomaillessa täytyy testata äidin 4-5mm Jademattoa paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mandukasta ja Jadesta olen minäkin kuullut paljon hyvää! Aika jännä että vuosien käytön jälkeenkin tuntuma vielä vaihtelee. Mitkähän seikat siihen vaikuttavat, olisi mielenkiintoista tietää :)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi <3