Find the pure connection with your inner being, your soul.

perjantai 5. toukokuuta 2017

Sarvikuono kylpyhuoneessa

Tällä kertaa ei virtahepo olohuoneessa vaan sarvikuono kylpyhuoneessa. Nyt puhutaan siis muovisesta, hengityksen hyvinvointiin vaikuttavasta kapistuksesta; nenähuuhtelukannusta. Olen itse saanut nenänhuuhtelusta valtavan avun tukkoisuuteen ja huomaan selkeän eron hengityksessäni silloin kun käytän kannua säännöllisesti. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan kannua varsinkin jos kärsii nenän tukkoisuudesta, allergiaoireista, poskiontelonvaivoista, toistuvasta/kroonisesta nuhasta tai astmasta. Kannu ei auta ainoastaan jo syntyneisiin vaivoihin, vaan on todella hyvä myös ennaltaehkäisyssä. Jotkut ovat saaneet kannun säännöllisestä käytöstä apua myös kuorsaamiseen.

Muuttaessamme viime vuonna uuteen asuntoomme, aloin pian sen jälkeen kärsiä valtavasta tukkoisuudesta, joka johtui mitä luultavammin huonosta ilmanvaihdosta asunnossamme. Nenäni oli jatkuvasti aivan tukossa ja pahimmillaan vaiva näyttäytyi aamuisin. Tukkoisuus alkoi haitata myös jooga- ja hengitysharjoituksiani, joissa pääosin hengitetään nenän kautta. Onneksi tajusin ottaa kaapista taas esille sarvikuononi, joka auttaa tukkoisuuteen jo heti ensimmäisellä käyttökerralla (toki olemme puuttuneet myös ilmanvaihto-ongelmiin, ei huolta siis sen puolesta).
Aikoinaan ensimmäinen nenähuuhteluni suorastaan pelotti minua, pelkäsin tekeväni sen väärin, pelkäsin "tukehtumista", pelkäsin sen tuntuvan todella epämiellyttävälle. Jälleen kerran sain todeta olevani väärässä! Toki nenähuuhtelu ensimmäisillä kerroilla tuntuu ehkä vähän epämiellyttävälle, varsinkin jos pää on vähänkään huonossa asennossa, mutta kun tekniikan oppii, sujuu nenänhuuhtelu ihan mukavasti. Nenää huuhdellaan siis haalealla suolavedellä, itselläni on käytössä merisuola, joka on toiminut tosi hyvin. Huuhtelu poistaa tehokkaasti mutta hellävaraisesti epäpuhtauksia sieraimista ja rauhoittaa limakalvoja.

Oman vihreän sarvikuononi olen tilannut muistaakseni Hyvinvoinnin Tavaratalosta, niitä on saatavilla täällä. Värejä löytyy vihreän lisäksi myös ainakin sininen ja oranssi. Toki näitä nenähuuhtelukannuja on saatavilla myös eri mallisia ja merkkisiä. Oman sarvikuononi mukana tuli ainakin todella tarkat ja hyvät käyttöohjeet aina veden sopivasta lämpötilasta oikeaan pään asentoon, jotka helpottivat opettelua huomattavasti. Mukana tuli myös mittalusikka suolan mittaamista varten, joten sekin käy todella iisisti.

Nenänhuuhtelukaan ei ole mikään uusi juttu, itseasiassa se on ollut Suomessakin todella arkinen kansantapa vielä muutamia sukupolvia sitten. Joogaperinteessä nenänhuuhtelu on myös tuttua, se on yksi yleisimmistä hyvinvointia edistävistä puhdistusmenetelmistä.


Love & Light
Susanna

Postaus sisältää affiliate-linkkejä. 

// English

If you struggle with clogged nose, allergy, sinus problems, asthma or snoring, I recommend to try Rhino Horn. It helps removing pollen and dust from your nose, gently but effectively. When you rinse your nose with lukewarm saltwater, you notice changes on your breath right away. It's very easy and not so uncomfortable as you might think. I bought my own Rhino from here.

2 kommenttia:

 1. Sarvikuono on omassa tapauksessani lapsuudesta asti tuttu, sillä homekouluista sain kroonisen poskiontelotulehduksen. Edelleenkin tulee herkästi oireiltua homeeseen ja muihin sisäilma ongelmiin, silloin usein tuleekin otettua sarvikuono tai nykyisin sellainen uusi ostamani silikonipäällä varusteltu iso ruisku käyttöön :D Varsinkin näin allergia-aikaan on melkein pakko käyttää, että olo helpottuu vaikka ei se mitään kivaa hommaa olekaan. :) Täältä siis iso peukku sarvikuonolle!

  Ihanaa viikonloppua Susanna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, tosi ikäviä noi homekoulu-jutut jotka tuntuu koko ajan vaan lisääntyvän :( Ihanaa että oot saanu apua nenähuuhtelusta!

   IHANAA JA AURINKOISTA VIIKONLOPPUA SINNEKIN <3

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi <3