Find the pure connection with your inner being, your soul.

tiistai 27. kesäkuuta 2017

Koskettava tarina rohkeudesta ja kuolemasta


Jos kaipaat koskettavaa ja ajatuksia ja vahvoja tunteita herättävää kirjallisuutta, suosittelen tarttumaan Henkäys on ilmaa vain -teokseen. Kirja laittaa miettimään omaa elämää ja sitä mikä elämässä on tärkeintä, sekä kuolemaa, joka meillä kaikilla on joskus edessä väistämättä.Henkäys on ilmaa vain on kymmenen vuoden erikoistumisjaksonsa loppuvaiheessa olevan neurokirurgin Paul Kalanithin kirjoittama omaelämänkerrallinen teos. Työssään Paul kohtaa päivittäin syöpään sairastuneita, mutta koko ajatusmaailma tätä kavalaa sairautta kohtaan muuttuu, kun hän saa itse oman syöpädiagnoosinsa alle 40-vuotiaana. Kirjassa käsitellään kuolemaa rohkein ja rauhallisin elkein, mutta samalla rehellisesti ja kaunistelematta. Pohdinnassa on elämän suuria kysymyksiä. Mikä tekee elämästä elämisen arvoisen? Miten elämän arvojärjestys muuttuu kuoleman lähestyessä? Mitä jos tulevaisuutta, jota aina niin kovasti suunnittelemme, ei olekaan enää kauaa jäljellä? Millaista on saada lapsi, jonka tietää kasvavan ilman isää? Aina ei ole myöskään kyse ainoastaan siitä, elääkö vai kuolla, vaan myös siitä, millainen elämä on todella elämisen arvoista.

Paul onnistui viimeisinä hetkinään toteuttaa haaveensa kirjoittamisesta ja synnytti tämän vahvan tarinan elämästä kuoleman kanssa. Ihailen suuresti tätä rohkeaa miestä, joka tuntui toteuttavan haaveitaan ja todella elävän, kuolemaansa saakka. Ihailen myös hänen vaimoaan, Lucy Kalanithia, joka kirjoitti todella kauniin ja koskettavan epilogin kirjan loppuun. Lucy oli tietenkin vahvasti mukana koko kirjan ajan Paulin tarinassa, mutta oli hyvin mielenkiintoista lukea myös hänen itsensä kirjoittamaa tekstiä. Lucyn epilogi viimeisteli koko kirjan. The New York Timesin sanoin; "Takaan ettei tätä kirjaa voi vain lukea ja unohtaa."
Love & Light
Susanna

*Kirja saatu kustantajalta.
➸Postaus sisältää affiliate-linkkejä. 

4 kommenttia:

 1. Mikä sattuma, mulla on aikeissa lukea kyseinen kirja kesän aikana - äiti sen osti ja tykkäsi, ja meinaan lukea sen sitten kun menen kylään :) Kuulostaa kyllä kirjalta joka ei unohdu heti lukemisen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että kirja odottaa sua äidillä, takaan ettet unohda tämän kirjan sanomaa ihan hetkessä! Nautinnollisia ja koskettavia lukuhetkiä <3

   Poista
 2. Oi kuulostaa hyvältä! Pistän tämän lukulistalle <3

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi <3