Find the pure connection with your inner being, your soul.

keskiviikko 9. elokuuta 2017

kuivaharjaus


Kuivaharjaus on ikivanha ja tehokas keino pitää vartalon iho hyvinvoivana. Ayurvedassakin suositellaan kuivaharjausta aamuisin (ainakin osalle kehotyypeistä). Aamuinen kuivaharjaus saa lymfakierron liikkeelle ja nopeuttaa näin kuona-aineiden poistumista. Kaupan päälle sekä keho että mieli heräävät ja piristyvät. Kuivaharjaus voi auttaa myös paleleviin käsiin ja jalkoihin, sillä se auttaa pitämään pintaverenkierron vilkkaana. Joku on joskus väittänyt kuivaharjauksen auttavan myös selluliittiin, mutta tiedä sitten pitääkö paikkaansa. Kuivaharjauksessa kuollut ihosolukko irtoaa tehokkaasti ja ihon väri kirkastuu. Suihkussa kannattaa käydä harjauksen jälkeen, jotta irronneet ihosolut huuhtoutuvat kunnolla pois ihon pinnalta.

Olen itse pyrkinyt kuivaharjaamaan kehoni joka aamu. Tämä ei vie aikaa kuin muutaman minuutin. Olen pyrkinyt pitämään tätä säännöllistä rutiinia yllä nyt parisen kuukautta, ja huomaan ihoni olevan huomattavasti pehmeämpi kuin ennen. Rakastan sitä tunnetta, kun harjaan sääriäni ja tunnen verenkierron vilkastumisen varpaissa asti ihanana kihelmöintinä! Harjaus saa tuntua, mutta ei sattua. Kokeilemalla löytää itselleen oikean voimakkuuden. Voimakkuutta kannattaa säädellä myös eri vartalonosien välillä. Esimerkiksi rintakehää pystyn itse hieromaan vain ihan kevyesti, kun taas vaikkapa reisiin voin käyttää paljon voimakkaampaa otetta.

Minkälaisia kokemuksia teillä on kuivaharjauksesta? 🌿


Love & Light
Susanna

4 kommenttia:

 1. Olipa hyvä postaus. Nyt kaivan itsekin oman unohtuneen kuivaharjan taas käyttöön.En tiennyt, että se auttaa myös paleleviin käsiin ja jalkoihin! Itse kärsin niistä tosi usein.

  Viron Kaubamajasta muuten löytää hyvän valikoiman erilaisia kuivaharhoja. Olen sieltä ostanut muutaman itselle ja tuliaisiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kädet ja jalat aina kuin jääkalikat, joten pitää yrittää kaikin keinoin helpottaa asiaa :D Kiitos vinkistä, olenkin lähdössä Viroon blogimatkalle muutaman viikon päästä, katsotaan ehditäänkö käväisemään kaupoillakin! :)

   Poista
 2. Voi että, kun sitä jaksaisi sitoutua yhtä hyvin kuin sinä! :) Hyödyt ovat kyllä selkeät, mutta jotenkin sitä ei saa itseään säännöllisesti pakotettua tekemään, aamuisin tulee oltua liiankin laiska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla auttaa se, kun nään ja tunnen selkeitä tuloksia. Toisaalta, jos ei aamulla kerkeä/jaksa, voi kuivaharjauksen kuitenkin tehdä mihin aikaan päivästä tahansa, esimerkiksi jos käy yleensä iltaisin suihkussa niin ennen sitä sitten :)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi <3