Find the pure connection with your inner being, your soul.

tiistai 29. elokuuta 2017

SIRSASANA WITH YOGA WHEEL


Päälläseisonta, eli sirsasana on ollut itselleni haastavaa jo vuosia ja oikeastaan siksi olen vältellytkin tätä asanaa aika tehokkaasti. Harjoitteluni on ollut aika jaksottaista, välillä olen harjoitellut enemmän ja sitten taas unohtanut koko asanan pitkäksikin ajaksi. Tähän on itselläni ihan selkeä syy - pelko. Minua pelottaa tämä asana enkä tunne luottamusta omaa kehoani kohtaan vielä tarpeeksi. Pelon voittaminen onkin melko monelle haastavinta päälläseisonnassa. Yoga Girl Rachel Brathen sanoo kirjassaan minusta hyvin: "Avain tasapainon löytämiseen ylösalaisin ollessa on se, että luottaa omiin taitoihinsa ja uskoo itseensä." Hän kehottaa etsimään oman sisäisen tasapainopisteen. Helpommin sanottu kuin tehty!

Olen löytänyt joogapyörästä todella hyvän apuvälineen päälläseisonnan harjoittamiseen. Pyörä tukee päätä, niskaa ja hartioita aina lapaluihin asti, joten tasapainon löytäminen ja pitäminen helpottuu huomattavasti. Pyörä toimii eräänlaisena tukena ja turvana tässä asanassa ja helpottaa oman epävarmuuden voittamista.Miksi sitten päälläseisontaa (ja muita asanoita joissa ollaan ylösalaisin) kannattaisi harjoittaa?

  • Niska, hartiat, olkapäät, käsivarret ja selkärangan alue vahvistuvat. 
  • Keskivartalon lihakset kehittyvät. Erityisen hyvää harjoitusta syville vatsalihaksille, sillä niitä joutuu käyttämään tehokkaasti koko harjoituksen ajan. 
  • Stressi helpottuu.
  • Keskittymiskyky paranee. Tätä asanaa ei voi tehdä "puolitehoilla" ja ajatukset on koko ajan pidettävä tässä hetkessä ja harjoituksessa. Tämä asana jos mikä keskittää ajatukset sisäänpäin.
  • Ruoansulatus tehostuu. 
  • Väsyneet ja turvonneet jalat virkistyvät. Painovoiman ansiosta jalkoihin kerääntyneet nesteet lähtevät tehokkaasti liikkeelle.
  • Pään alueen verenkierto tehostuu. Tästä voi psyykkisten hyötyjen ohella olla apua jopa päänahan ongelmiin ja hiustenkasvuun. 
  • Tasapaino paranee.Love & Light
Susanna
*postaus sisältää affiliate-linkkejä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi <3