Find the pure connection with your inner being, your soul.

tiistai 8. elokuuta 2017

Vintagea ja Vastuullisuutta
Pikamuoti jyllää maailmalla ja jyrää ihmisoikeudet mennen tullen. Ostetaan mahdollisimman paljon, mahdollisimman halvalla. Tuotteiden valmistaminen on ulkoistettu maihin, joissa palkkataso on naurettavan alhainen. Tehtaita pidetään jatkuvasti kovan paineen alla, koko ajan pitäisi pyrkiä valmistamaan nopeammin ja halvemmalla. On kai sanomattakin selvää, että työturvallisuus ei ole prioriteetti numero 1. Suuria ja vakavia onnettomuuksia onkin sattunut, tunnetuin näistä varmasti Rana Plazan tehtaan romahtaminen Bangladeshissa vuonna 2013. Tällöin tehtaan työntekijät olivat huomautelleet rakennuksen huonokuntoisuudesta, mutta heidän varoituksiaan ei kuunneltu, sillä toimenpiteethän olisivat vaatineet lisäkustannuksia. Lopulta tämä maksoi 1133 ihmisen hengen ja yli 2000 ihmisen loukkaantumisen. Enkä jaksa tällä kertaa edes mennä siihen, kuinka paljon luonto ja maapallo kuormittuu tästä kulutushysteriastamme.. You know. PALJON! Jos aihe millään tavalla kiinnostaa tai koskettaa, haluan jälleen kerran suositella katsomaan The True Cost -dokumentin (löytyy Netflixistä).

Haluaisin peräänkuuluttaa vaateteollisuudelta enemmän vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. En yritä tässä kiillotella mitään omaa sädekehääni, kyllä minunkin kaapissani roikkuu vaatteita joissa valitettavan monen kyljessä killuu lappu "made in Bangladesh". Ostan edelleen jonkin verran vaatteita "pikamuotiliikkeistä", nykyään tosin lähinnä urheiluvaatteita, kenkiä, sukkia ja alusvaatteita. Suurin osa vaatteistani nykyään kotiutuu kuitenkin kirpputoreilta, huuto.netistä, facebookin kirppareilta, tuttaviltani ja vastuullisista kaupoista.

Haluaisin nostaa esille yhden ehdottoman suosikkini, Radhican. Omistan (toistaiseksi) vasta yhden vaatekappaleen kyseisestä puljusta, mutta käyn valehtelematta viikoittain kuolaamassa tarjontaa ja kauniita kuvia.

"Our mission is to bring together the people who care about 
the environment, but also want to have fun with fashion." 
Radhican sivuilta Radhica on helsinkiläinen verkkokauppa, jossa tarjolla on uniikkeja vintage- ja retrolöytöjä aina 60-luvulta 90-luvulle saakka. Minä pidän ajatuksesta, että kenellekään ei luultavasti tule samanlaista vaatetta vastaan ja että vaatteellani on myös historiaa. Kestävä kehitys, eettisyys ja maapallon hyvinvointi ovat myös Radhicalle hyvin tärkeitä arvoja. Jokaisen myydyn tuotteen hinnasta lahjoitetaan 2% Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle ja samalla Radhica toimii myös yrityskummina tilan siniketuille.

Jos nämä ihanat vintage- ja retrolöydöt kiinnostavat, kannattaa ehdottomasti tilata Radhican uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajille tulee aina heti tieto siitä, kun uutuuksia lisätään kauppaan (eikä tule mitään turhia mainosviestejä). Näin on paremmat mahdollisuudet saada haluamansa, sillä jokainen vaatekappale on uniikki.
Kiitos Radhica, että teet hyvää ja välität Äiti Maastamme 🌍 Aion tukea sinua jatkossakin 💖


Love & Light
Susanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi <3