Find the pure connection with your inner being, your soul.

keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Golden Milk
Tämän hetken lempijuomani on ehdottomasti ayurvedasta tuttu, kehoa ja mieltä hellivä kurkumalatte. Kurkumalatte onkin alun perin perujaan Intiasta ja ayurvedan valloittavasta maailmasta, jossa sitä käytetään mm. tasapainottamaan eri kehotyyppejä. Ayurvedassa kurkumaa on yleisesti käytetty myös hoitamaan tulehduksia, laskemaan kuumetta, puhdistamaan elimistöä ja parantamaan ruoansulatusta. Kurkuma on ayurvedassa keskeinen yrtti, jota nimitetään ayurvedan kullaksi. Kurkumalatte sopii nautittavaksi milloin vain, itse janoan sitä erityisesti iltaisin kynttilänvalossa nautittuna.

Itse olen tehnyt kurkumalatten seuraavalla ohjeella:

2dl kookos-mantelimaitoa
1 tl kurkumajauhetta
1/2 tl inkiväärijauhetta
1 tl kookosöljyä
ripaus mustapippuria (pippuria tarvitaan kurkumiinin imeytymiseen)
ripaus laadukasta suolaa
hunajaa (tai muuta makeutusta) oman maun mukaan

Lämmitän kattilassa maidon, johon lisään kaikki mausteet ja annan lämmetä hetken samalla vatkaten vispilällä, en kuitenkaan keitä kiehumispisteeseen. Juoman voi myös laittaa vielä blenderin läpi, jolloin se sekoittuu vielä paremmin ja siitä tulee kuohkeampaa. Joukkoon voi lisätä myös mausteita oman maun mukaan, esimerkiksi kaneli, kardemumma ja vanilja sopivat hyvin.


Kurkumalla on valtavasti terveyshyötyjä. Se hillitsee ja torjuu tulehduksia ja poistaa kipuja (esim. nivelkipuja) ja toimii flunssalääkkeenä. Sen on sanottu myös hillitsevän vatsan turvotusta ja ilmavaivoja, ehkäisevän masennusta, puhdistavan maksaa ja verta ja se on yhdistetty myös mm. syövän ehkäisyyn. Monet kertovat kurkuman olevan myös kauniin ja heleän ihonsa salaisuus.

Love & Light
SusannaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi <3