Find the pure connection with your inner being, your soul.

tiistai 19. syyskuuta 2017

I N T O H I M O

"Intohimo on sitä, että tekee koska ei voi olla tekemättä, ei siksi koska täytyy."

"Jos nyky-yhteiskunnassa haluaa pärjätä ja vain pärjätä, paras tapa lienee olla uskomattoman tavallinen ja pelokas. Olemalla samaa mieltä kaikkien kanssa, nauttimatta oikeastaan mistään, koskaan haastamatta tai kyseenalaistamatta mitään, tulee todennäköisesti pärjäämään jokseenkin ok. Ei, ei niin, että tällä tavalla koskaan etenee kovin pitkälle, mutta se on varma tapa varmistaa sellainen keskiluokkainen, keski-ikäinen, keskikaikenlainen elämä, jonka suurimmat saavutukset ovat omistusasunto ja tv-sohva. ... Vaihtoehtona tälle on intohimo. Sen tie ei ole yhtä helppo. Intohimo pelottaa ihmisiä, ja intohimoisesti elävät ihmiset nähdään usein ongelmana. Intohimo vaatii, ja sen tuli voi polttaa. Se ajaa ihmiset ottamaan riskejä." Näin kuuluu professori Alf Rehnin alkusanat Minna Marshin kirjoittamassa kirjassa Intohimo. Nämä sanat iskivät syvälle minuun heti ne luettuani. Tiesin olevani oikealla tiellä seuratessani intohimoani, vaikka se ei aina ole se helpoin tie. Se tuo mukanaan haasteita, kuten sen että tällä hetkellä olen melko persaukinen. Mutta voisin sanoa, että melko onnellinen persaukinen! Minua puistattaa ajatus tuosta keskiluokkaisesta, keski-ikäisestä, keskikaikenlaisesta elämästä. Se ei ole oma tieni, ei minun palani kakkua. Minä haluan tuntea suurta paloa elämääni kohtaan. En halua sen olevan keski-mitään, valitsen mieluummin vuoristoratamaisen elämäntyylin, vatsanpohjassa tuntuvat hurjat laskut ja ison hymyn nostattavat jyrkät nousut.

Olen aina pitänyt itseäni intohimoisena ihmisenä. Tarvitsen intohimoa tekemiäni asioita kohtaan, jotta voin hoitaa ne kunnolla ja satalasissa. Tunnen suurta intohimoa kirjoittamista ja valokuvaamista kohtaan, sitä kautta koko tätä blogia kohtaan. Tunnen intohimoa musiikkiin, lukemiseen, ruokaan, joogaan, uuden oppimiseen etenkin hyvinvoinnin saralla, pukeutumiseen, eläinten auttamiseen, suklaaseen(!), omaan mieheeni... On kai sanomattakin selvää että etenkin parisuhteessa intohimo on avainasemassa. Se erottaa suhteen ystävyydestä tai kämppäkaveruudesta. En voisi kuvitella jakavani elämääni ihmisen kanssa, jota kohtaan en tuntisi minkäänlaista intohimoa. Tiedän kuitenkin, että moni näin tekee, ja se saa minut surulliseksi. Tekisi mieli läpsäyttää näitä ihmisiä kasvoille, jotta he heräisivät ja tajuaisivat, että elämästä saa nauttia ja se on myös mahdollista jakaa sellaisen ihmisen kanssa, joka saa sydämen pakahtumaan, vielä silloinkin kun yhdessä on oltu jo vuosia tai vuosikymmeniä. Elämässä ei tarvitse tyytyä mihinkään!

"Intohimo syntyy, kun into ja himo, innokkuus ja vahva halu, kohtaavat. Intohimo paljastaa, mitä ja kuka olet, mutta sen seuraaminen vaatii rohkeutta." Ehkä vasta viime vuosina olen löytänyt rohkeuden todella seurata intohimoani, etenkin työrintamalla. Ja on todellakin totta, että se vaatii rohkeutta. Se vaatii rohkeutta kohdata kaikki ne ulkopuolelta tulevat "miksi?" kysymykset, epäilykset, mulkaisut ja tuhahdukset.Intohimo tuntuu vahvasti sisimmässä, mutta usein se näkyy myös ulospäin. Jos ihminen on syttynyt asiastaan, se näkyy tietynlaisena palona silmistä, sen voi aistia käytöksestä. Henkilökohtaisesti nautin hyvin paljon intohimoisten ihmisten tapaamisesta. Kun toisesta näkyy, että hän on omistautunut asialleen ja nauttii siitä, vaikeuksista huolimatta. Tälläisistä ihmisistä huokuu elämännälkä.

Suosittelen ihan jokaista lukemaan Minna Marshin Intohimo* -kirjan. Tämä kirja jos mikä, on täynnä intohimoa. Marshin henkilökohtaisten ja koskettavien kokemusten lisäksi kirjasta löytyy mielenkiintoisia tarinoita tunnetuista intohimoisista ihmisistä, kuten Nelson Mandelasta, Mahatma Gandhista, Galileo Galileista, Mozartista, Tom of Finlandista, Theodorasta, Rosa Parksista ja Albert Einsteinista.

Love & Light
Susanna

*saatu kustantajalta.
*postaus sisältää affiliate-linkkejä. 

2 kommenttia:

 1. Kiitos kirjavinkistä! 😊 Täällä uskallettu lähteä etsimään unelmien työtä, riskejä ottaen. Muutenkin sellainen vaihe, että miettii kaikkien asioiden kannalalta juuro sitä, onko tämä minun elämääni 😊 Kivikkoinen, mutta antoisa tie!

  www.rakkaudestahyvinvointiin.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista <3 Mahtavaa, että olet löytänyt rohkeuden lähteä etsimään omaa polkuasi! Kivan oloinen blogi sinulla :)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi <3