Find the pure connection with your inner being, your soul.

perjantai 8. syyskuuta 2017

Turvallista ja Ympäristöystävällistä Rusketusta


Huomio erityisesti kaikki onnekkaat, jotka pääsevät jossain kohdin 
Suomen kylmää ja pimeää talvea pakoon aurinkoisempiin maisemiin! 
Kaikki tietävät, että oleskellessaan paljon auringossa kannattaa suojautua huolellisesti. Paras suoja auringon haittavaikutuksia vastaan on mielestäni TERVE JÄRKI. Ei itseään tarvitse grillata hiki hatussa ja oksennus kurkussa vain jotta näyttäisi paremmalta. Kohtuus siis tähän ihan ensimmäiseksi. Kun tämä asia on kunnossa, voi alkaa miettiä sopivia tuotteita auringossa oleiluun.

Kreikassa lomaillessamme aurinko paahtoi aamusta iltaan, joten kunnollinen aurinkosuoja oli hankintalistalla ykkösenä ennen matkaa. Luonnonkosmetiikan saralla hyvän aurinkovoiteen löytäminen voi joskus olla työn ja tuskan takana. Itsekin alkukesästä tein täydellisen hutioston, joka jätti ihon aivan tahmaiseksi ja aiheutti tämän päälle vielä kuuluisan muumiefektin. Kuitenkin aurinkosuojatuotteissa pidän erityisen tärkeänä luonnonmukaisuutta, sillä en halua jättää vesistöihin jälkeeni myrkyllistä kemikaalikuormaa. Synteettisiä UV-suodattimia sisältävät aurinkovoiteet esimerkiksi tuhoavat koralliriuttoja ympäri maailman, ja pahimmillaan nämä tuhot ovat juurikin turistialueilla, jossa aurinkovoiteita eniten läträtään.

Onnekseni sainkin ennen matkaa Biodellyltä testiin Algamariksen aurinkosuojavoiteet* sekä kasvoille että vartalolle. Kumpaankin puteliin valitsin suojakertoimen 30, mikä on ollut itselleni ihan riittävä aina ulkomaanreissuilla. Olin lukenut paljon positiivista Algamariksen tuotteista ja nyt voin ilokseni jakaa tätä sanomaa omalla kokemuksellanikin. Moni on kehunut Algamarista luonnonkosmetiikan parhaaksi aurinkosuojatuotesarjaksi. Taidan itsekin liittyä tähän joukkoon (kokeiltuna on ainakin 4 eri merkkiä tähän mennessä).

Algamaris on Ecocert -sertifioitu, luonnollinen aurinkotuotesarja, josta löytyy monipuolisesti tuotteita niin lapsille kuin aikuisillekin. Ensimmäinen iso plussa tulee tuotteiden tuoksusta. Hurmaava miedon hedelmäinen tuoksu vie mennessään ja päihittää mennen tullen kaikkien aikaisemmin kokeilemieni aurinkotuotteiden tuoksun. Seuraava plussa tulee kevyestä koostumuksesta, jonka ansiosta tuotteet olivat helppoja levittää. Minulla oli käytössäni siis voidemaiset tuotteet, mutta näitä löytyy myös spray-malleina, joissa koostumus on ymmärtääkseni vielä kevyempi. Tuotteet eivät jättäneet ihoa tahmeaksi eikä valkoiseksi (ainoastaan jalkani loistivat välillä valkeuttaan jos olin levittänyt voidetta jo monta kerrosta ja oleilin pitkän aikaa vedessä). Viimeiseksi vaan ei vähäisimmäksi vielä voiteen toimivuus; arvioisin että aika lähelle täydellistä mennään. Sain kauniin värin enkä palanut mistään muualta kuin päänahasta, jonne en luonnollisestikaan voidetta levittänyt. Pitäisi muistaa käyttää AINA päähinettä auringossa, sillä tämä ei todellakaan ole ensimmäinen kerta kun päänahkani palaa. Ehkä muistan sen taas ensi reissulla (luultavasti en!).Love & Light
Susanna

*saatu blogin kautta.
*postaus sisältää affiliate-linkkejä.

2 kommenttia:

  1. Algamariksen after sun voide on myös ihan huippu. Hienot kuvat reissusta, Kreikan reissua tekisi kyllä mieli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti, en epäile hetkeäkään! Meillä toimi after sunina tällä kertaa kookosöljy, joka sekin ajoi hyvin asiansa (ja monta muutakin asiaa siinä sivussa) :) Kiitos, Kreikka on kyllä ihana lomakohde viikon reissulle <3

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi <3