Find the pure connection with your inner being, your soul.

maanantai 11. syyskuuta 2017

Vuosi Täynnä Hyvää Mieltä (ARVONTA!)


Varmasti jokainen meistä on joskus haaveillut jonkinasteisesta elämänmuutoksesta. Haaveileminen on helppoa, mutta mitä sitten, kun asiat pitäisi laittaa konkreettisesti käytäntöön? Ihanan Maaretta Tukiaisen juuri ilmestynyt Hyvän Mielen Vuosi -tehtäväkirja on suunniteltu auttamaan muutoksen ottamista osaksi arkea.

Hyvän Mielen Vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka on pullollaan tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun ja hyvinvoinnin vahvistamiseen. Kirjan avulla opit tarkastelemaan elämääsi erilaisista vinkkeleistä ja löydät uusia näkökulmia. Kirja on loistava apuväline itsetuntemuksen kehittämiseen. Sen avulla voit saada myös kaipaamaasi järjestystä niin mieleen kuin arkeesikin ja se voi auttaa isompienkin muutosten toteuttamisessa. Tehtävät perustuvat Tukiaisen aiemman Hyvän Mielen Taidot -kirjan positiivisen psykologian pohjalta kerättyyn tietoon. Hyvän mielen taidot ovat mielen taitoja, joilla on tutkitusti hyvinvointia lisäävä vaikutus. Niiden avulla elämään tulee lisää joustoa ja vaihtoehtoja. Kyseessä on kuitenkin itsenäinen jatko-osa, joten et välttämättä tarvitse pohjalle Hyvän Mielen Taitoja aloittaaksesi Hyvän Mielen Vuotesi.

Hyvän Mielen Vuosi -tehtäväkirja on jaettu 12 kuukauteen ja yhteen lisäkuukauteen. Jokaisella kuukaudella on oma teemansa, jota tarkastellaan aina neljän eri viikkoteeman avulla. Jokainen viikkoteema on käytännössä yksi hyvän mielen taito, joita on yhteensä 53. Aloituskuukausi ja päivämäärät merkitään kirjaan itse, joten aloittaa voi milloin tahansa (kuitenkin mielellään kuukauden ensimmäisenä päivänä). Itse aion aloittaa oman Hyvän Mielen Vuoteni ensi kuussa, joka sattuu olemaan myös syntymäkuukauteni.

Kirjan kuukaudet on jaettu seuraaviin teemoihin:

 • Mistä minä tulen?
 • Minkä unelman haluan toteuttaa?
 • Mikä on minulle tärkeää?
 • Miten kuulen paremmin oman ääneni?
 • Minkä tekemisestä nautin?
 • Miten saan voimaa toisista?
 • Miten kohtelen itseäni rakentavasti?
 • Miten uskaltaudun kohti sitä, mikä pelottaa?
 • Miten saan tehtyä unelmastani totta?
 • Miten voin ennakoida esteet?
 • Miten löydän uusia näkökulmia?
 • Miten varmistan, että pystyn jatkamaan kohti tavoitettani?
 • Lisäkuukausi; Miten ylläpidän toivoa?


Kirjassa taustaoletuksena on, että ihminen on kokonaisvaltainen olento. Tämä kokonaisuus koostuu neljästä eri osa-alueesta; kehosta, mielestä, tunteista ja sisimmästä. Voidakseen optimaalisen hyvin ihminen tarvitsee yhteyden näihin kaikkiin osa-alueisiin. Tämä käsitys on aika lähellä sitä, mihin itsekin uskon. Esimerkiksi fyysinen keho ei voi mielestäni voida optimaalisen hyvin, jos mieli on hukassa ja ajatukset ja tunteet jatkuvasti negatiivisia. Kirjan ihana kuvitus inspiroi, mutta jättää tilaa myös jokaisen omalle luovuudelle. Kirjaa on saatavilla kolmessa herkullisessa värissä, joista voi valita itsellensä inspiroivimman.ARVONTA!

Sinulla on mahdollisuus voittaa tämä ihana tehtäväkirja itsellesi. Osallistu arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen ja vastaamalla kysymykseen; Minkä tavoitteen tai unelman sinä haluaisit toteuttaa lähiaikoina? Muistathan laittaa mukaan myös sähköpostiosoitteesi, jotta tavoitan sinut mahdollisen voiton osuessa kohdalle. Arvontaan on aikaa osallistua 24.9. saakka.
Love & Light
Susanna

*kirjat saatu kustantajalta.
*postaus sisältää affiliate-linkkejä. 

64 kommenttia:

 1. Lähitulevaisuuden tavoitteeni olisi saada liikunnasta säännöllistä ja sitä kautta itselleen parempaa fiilistä ja onnistumisen kokemuksia.

  Janna.huusko@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Minulla on tavoitteena saada itseni fyysisesti parempaan kuntoon, mutta hyväksyä ja rakastaa itseäni myös tällaisena juuri nyt. Minulla on Hyvän mielen taidot -kirja jo, ja olisi ihana saada myös Hyvän mielen vuosi käyttöön elämäntapamuutoksen tueksi. :)
  piivoitto@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihanalta kuulostaa, ja miten hienoa on ymmärtää että hyväksyminen ei koskaan sulje pois sitä etteikö voisi haluta myös kehittyä! :)

   Poista
 3. Mun tavoite on löytää tasapaino, vaatimattomasti ��. Mutta vähempään ei pidä tyytyä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, tasapaino on mullekin yksi tärkeä tavoite, niin yksinkertaisen kuuloista mutta joskus niin vaikeaa löytää! Kaikki me ansaitaan vaan parasta <3

   Poista
 4. Ihana arvonta <3 Mun tavoitteena on löytää balanssi, itseni kanssa, tiputtaa painoa sekä oppia hallitsemaan ajankäyttöäni. Siinä sivussa kehittää osaamistani muutamalla eri osa-alueella. Tavotteita sekä unelmia riitää :)
  Lähitulevaisuuden tavoitteeni on ensisijassa liikkua itselleni sopivalla tavalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania tavoitteita sinulla, toivon paljon onnistumisia matkallesi <3

   Poista
 5. Tavoitteena on löytää jonkinlainen rytmi omassa elämässä, terveellisen ruoan ja liikunnan muistaminen ja ajan löytyminen tässä kolmivuorotyön arjessa. Ikuinen tavoite, mutta ehkä sitä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä näitä vastauksia lukiessa tuntuu, että monella on samankaltaisia tavoitteita! Toivon sinullekin paljon onnistumisen tunteita matkallesi, aivan varmasti saavutat ne tavoitteet jotka on tarpeen <3

   Poista
 6. Kiinnostuin tuosta kirjasta heti kun sen näin. Miulla on nimittäin se ongelma, että osaan kyllä haaveilla, mutta toteutuspuoli on vähän, tai no aika paljonkin, heikompaa. Yksi pieni haave ja tavoite olisi kehon liikkuvuuden lisääminen esim. säännöllisillä venyttelyillä ym. Ärsyttää, kun tiedän mihin voisin pystyä, mutta nykyinen olotila lähentelee enemmän rautakankea. Sirkusajoilta ei taida akrobatian puolelta olla jäänyt kuin päälläseisonta pysyväksi taidoksi :D Vaikka spagaati ensi jouluksi voisi olla konkreettinen tavoite. Tämäkään ei oikeastaan liity siihen, että haluaisin osata kaikkia temppuja tms, vaan haluaisin taas tuntea olevani enemmän läsnä kehossani.

  annamka at hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana kirja! Joo tiedän tunteen, haaveileminen on niin helppoa mutta toteutus vaatiikin sitten vähän enemmän työtä ja tuskaa :D Ihanan kuuloinen tavoite sinulla, "olla läsnä omassa kehossa". Toivon, että löydät tuon tunteen pian <3

   Poista
 7. Fyysinen kunto paremmaksi hyvän mielen kautta. Ja kiitollisuutta opettelen joka päivä.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitollisuutta onkin ihana opetella, itse pyrin samaan joka päivä <3

   Poista
 8. Tavoitteenani olisi aloittaa taas jooga ja meditointi ja tuoda sitä kautta arkeen oma, itselle pyhitetty rauhoittumishetki.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanan kuuloinen tavoite, toivottavasti löydät tuon rauhoittumishetken päivääsi pian <3

   Poista
 9. Haaveilen iltalukiosta :) Ja sen lisäksi tasapainosta. Olen kokenut usean lähimmäisen menetyksen vuoden aikana ja aina kun on toipumassa edellisestä on tullut seuraava suru-uutinen. Nyt toivon, että alkaisi rauhallisempi ja onnellisempi ajanjakso <3

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasapainosta täällä tuntuu haaveilevan aika moni, itseni mukaanlukien! Iltalukio kuulostaa myös hienolta, itsensä kehittäminen millä tahansa osa-alueella on aina mielenkiintoista :) Kuulostaa, että sinulla on rankka vuosi takana, toivon sinulle paljon hyvää energiaa ja ihania asioita lähitulevaisuuteen <3 Rauhaa ja onnea, niin kuin sanoit!

   Poista
 10. Tavoitteeni on löytää tasapaino töiden ja vapaa-ajan välillä. Tällä hetkellä työt tuppaavat tulemaan mukaan myös vapaa-ajalle...
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Sanna, toivon sulle rentoa työvapaata vapaa-aikaa lähitulevaisuuteen :)

   Poista
 11. Mun tavoite olisi saada unirytmit kuntoon ja jooga vielä säännöllisemmäksi osaksi elämää <3

  VastaaPoista
 12. Minulla on pilvin pimein pieniä unelmia, yksi niistä toteutuu ylihuomenna kun lähden ekaa kertaa ikinä ruskareissulle Lappiin <3
  isotalonina@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Toivon löytäväni sen kuuluisan oman juttuni ja panostavani siihen täysillä! sara.mahonen@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Toivoisin saada rohkeutta alkaa toteuttamaan ja elämään haavettani: perustaa yritys :)
  matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon onnea, hitunen intohimoa ja ripaus rohkeutta matkallesi kohti unelmaa <3

   Poista
 15. Olen unelmoinut jo vuosia uudesta ihanasta asunnosta, ja tuon unelman toteutuminen on nyt askeleen lähempänä, sillä olemme laittaneet nykyisen asuntomme myyntiin :) Mukana kiinnostavan kirjan arvonnassa!
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Ihana arvonta! Tavoittenani on pitää itsestäni parempaa huolta, niin fyysisesti kuin henkisesti. Ja sitä kautta saada elämääni lisää hyvinvointia, tasapainoa ja nautintoa. Toivottavasti arpaonni suosii. ;)

  Lottam.lehtonen@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Unelmana päästä matkustelemaan enemmän <3

  katjaikonen1980@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Haluaisin pistää koko puutarhan uusiksi kivetyksineen ja istutuksineen :)
  sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa, mäkin haluaisin oman puutarhan mutta se ei taida olla ihan vielä ajankohtaista :)

   Poista
 19. Tavoitteena on löytää tasapainoa elämään ja välillä vähän liikaakin laukkaavalle mielelle rauhaa. Ja sitten vähän kevyempänä tavoitteena ois päästä piakkoin reissuun johkin lämpimään :) joannn321@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasapainoa tuntuu hyvin moni täällä tavoittelevan :) Toivottavasti pääset pian reissun päälle ja lämpimään <3

   Poista
 20. Löytää vihdoin itsensä likapyykkikorien ja ruuhkavuosien alta. Muistaa pitää huolta myös itsestä.

  VastaaPoista
 21. Haluan oppia luottamaan enemmän käsillä olevaan hetkeen, enkä aina pyrkiä kontrolloimaan kaikkea ja ns. "pitelemään kaikkia lankoja käsissäni". Minun olisi hyvä antaa välillä elämän viedä mennessään ja katsoa, mitä vastaan tulee. :)

  Roosa // rooosaroosa@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Tavoitteeni on perustaa pitkään haaveissa ollut blogi minimalistisesta ja luonnollisesta elämäntyylistä :)

  rebecca.karikoski@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, tulehan kertomaan kun olet laittanut blogin pystyyn, haluan ehdottomasti lukea <3

   Poista
 23. Tavoitteenani olisi päästä ammattikorkeakouluun opiskelemaan! <3
  Samalla kun opiskelee niin en halua unohtaa rakasta perhettäni! <3

  liina.mamma(a)gmail.com

  VastaaPoista
 24. Tavoitteeni olisi lisätä liikunnan määrää :) Viime aikoina jäänyt aika vähille...
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Tavoitteena on vahvistaa yhä enemmän omaan intuitioon luottamista ja olla rohkea valinnoissani, sekä työelämässä että rakkaudessa <3 Pitää hyvää huolta itsestäni ja rakkaistani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kommentti, tulen niin hyvälle mielelle näitä lukiessa <3

   Poista
 26. Aloitan liikunnan (jumpan) tapiiri_1(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 27. Haluan valmistua Life Coachiksi ja myöskin saada tasapainoisen ruokavalion osaksi arkea <3

  VastaaPoista
 28. Tavoitteeni on saada gradu valmiiksi. Eikä yleinen positiivisuuden lisäys olisi varmaan pahitteeksi! maijajoensuu(a)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon tsemppiä ja positiivista mieltä gradun kanssa ahkeroimiseen :)

   Poista
 29. Aloin törmäillä näihin kivoihin juttuihin kun päätin että haluan järjestää elämäni kuntoon kaikesta ylimääräisestä ja löytää oman juttuni. Mikä minusta tulee isona? 😀 nimimerkillä nainen 50+ vuorotteluvapaalle siirtymässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Nythän on juuri oikea aika miettiä omaa juttua ja sitä miksi haluaa isona tulla <3

   Poista
 30. Psykoterapiaopinnot kuuluvat pitkän tähtäimen unelmiin. Tällä hetkellä unelmoin vain, että asiat järjestyisivät läheisilläni! satu.haapanen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas mielenkiintoisen kuuloinen pitkän tähtäimen tavoite, paljon tsemppiä! Ihanaa, että jaksat tukea läheisiäsi, paljon voimia myös siihen <3

   Poista
 31. Toisen lapsen syntymää odotellessa tavoitteeni on enemmän elää tässä hetkessä, ilon ja hyvän mielen kautta, murehtimatta tulevaisuutta, mutta samalla kuitenkin vahvistaen ja kuunnellen omaa intuitiota ja henkisyyttä kohti tulevaa ja muutoksia ❤️

  khautakorpi@hotmail.com

  VastaaPoista
 32. Tavoitteena on tutustua omaan itseeni, ajatuksiini ja arvoihini paremmin. Jo pidempi aika on kulunut vähän sekavien ajatusten kanssa ja tuntuu että se oma minä on jossain hukassa, odottelemassa esiin kaivamista. Jospa se sieltä löytyisi. <3 anne.paasikangas(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotan sulle paljon tsemppiä ja suuria oivalluksia tälle polulle <3

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi <3