Find the pure connection with your inner being, your soul.

torstai 12. lokakuuta 2017

Kukkahöyryjä KasvoilleLapsena aina flunssan iskiessä äiti laittoi ämpäriin keitettyä vettä ja höyryhengittelimme pyyhkeen alla ämpärin ympärillä sisarusten kanssa. Viime aikoina olen jatkanut tätä perinnettä kotona, sillä hengitysteiden lisäksi höyryttely vaikuttaa suotuisasti myös kasvojen ihon hyvinvointiin, varsinkin kun veteen lisää ihania kukkia, yrttejä ja eteerisiä öljyjä.

Erityisesti tämä höyryävä hoito hemmottelee stressaantunutta ihoa, joka onkin ollut oma ongelmani jo pitkään. Ihon lisäksi hoito rentouttaa myös mieltä ja hellii aisteja.

Tee näin: Kiehauta vesi kattilassa tai vedenkeittimessä ja kaada se laakeaan vatiin. Lisää joukkoon omia suosikkejasi eteerisistä öljyistä ja kuivatuista kukista ja yrteistä. Kumarru vadin ylle ja vedä pääsi yli pyyhe. Hengittele höyryä viitisen minuuttia tai niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Nauti tästä rauhoittavasta hetkestä jokaisella aistillasi.

Höyryhoidon jälkeen ihohuokoset ovat auenneet, joten on täydellinen aika levittää kasvoille hoitava naamio. Naamion puhdistamisen jälkeen suihkauta kasvoille kasvovettä ja hemmottele ihoa vielä kevyellä hieronnalla ja esimerkiksi öljyseerumilla ja kosteusvoiteella.Omia tämän hetken suosikkeja / kuivatut kukat ja yrtit:

Jasmiini / Makea ja romanttinen tuoksu. Rauhoittaa ja rentouttaa.

Kamomilla / Lievittää rauhatonta oloa ja edistää unentuloa. Käytetään höyryhengityksessä myös hengitystietulehdusten hoitoon.

Laventeli / Rentouttaa, auttaa unettomuuteen ja stressipäänsärkyyn.

Ruusu / Romanttinen tuoksu, kohottaa mielialaa.

Piparminttu / Raikastava ja viilentävä.Omia tämän hetken suosikkeja / eteeriset öljyt:

Sitronella / Rauhoittaa mieltä, hillitsee stressiä, piristää ja keventää mielialaa.

Rosmariini / Raikastaa, virkistää, lisää tarmoa.

Piparminttu / Virkistää ja auttaa keskittymään.

Laventeli / Rauhoittaa ja rentouttaa sekä mieltä että kehoa. Tasapainottaa ailahtelevaa mielialaa.

Kardemumma / Rentouttaa, kohottaa mielialaa ja auttaa henkiseen väsymykseen. Avaa hengitysteitä.


Love & Light
Susanna
2 kommenttia:

  1. Höyryhengittelyä tuleekin tehtyä jos flunssa yllättää, mutta miten en olekaan ajatellut, että sitä voi tehdä muulloinkin! Eteeriset öljyt ovat kyllä todella ihania ja sopivat tähän kuivattujen kukkien ja yrttien kanssa täydellisesti. Meillä onkin kesältä kuivattuja ruusunterälehtiä odottamassa jalkakylpyjä, mutta taidankin käyttää niitä myös höyryttelyyn :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih ruusuja, ihanaa 🌸 Tää on kyllä ihana tapa hemmotella itseään!

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi <3