Find the pure connection with your inner being, your soul.

sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Onnellisuutta toisten puolestaOlen tällä hetkellä aivan järjettömän onnellinen läheisteni puolesta. Minusta on tärkeää pystyä iloitsemaan muiden hyvistä fiiliksistä ja onnistumisista. En ole oikeastaan koskaan ollutkaan ihminen joka ajattelisi että muiden onni on jotenkin itseltä pois, mutta viime vuosina olen huomannut että mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän ja aidommin pystyn samaistumaan muiden iloon ja onneen.

Tunnen ja tiedän paljon ihmisiä jotka eivät kykene iloitsemaan toisten puolesta, tai ainakaan eivät koskaan näytä sitä ulospäin. Mietin usein miksi? Itselleni on hyvin tärkeää olla muita kannustava ja rohkaiseva tyyppi, joka pystyy hyppimään riemusta muiden puolesta. Siinä ei menetä mitään, vaan päinvastoin saa itselleenkin hyvän mielen. Maailma tarvitsee enemmän hymyjä, naurua ja riemunkiljahduksia! 

Viime viikolla sain aivan huikean uutisen, kun eräs minulle hyvin rakas ihminen kertoi menevänsä naimisiin ensi kesänä. Samaan hengenvetoon sain vielä tietää, että minulla on kunnia toimia kaasona. Olin niin häkeltynyt onnesta, etten oikeastaan heti osannut sanoa edes mitään. Kotona itkin liikutuksen kyyneleitä, koska olin vain niin ikionnellinen läheiseni puolesta ja myös todella otettu siitä, että sain niin suuren kunnianosoituksen. Viime aikoina olen usein ajatellut lämmöllä myös erästä toista läheistäni, minulla on sellainen tunne, että hän on löytänyt polkunsa tässä maailmassa ja kulkee määrätietoisesti haaveitaan kohti. Hänellä tuntuu olevan kaikki perusasiat kunnossa niin töissä kuin kotonakin, jossa tepastelee muuten myös muutama karvainen tassu joita kävin taas tällä viikolla pusuttelemassa (instaseuraajani näkivätkin videoita tästä kauhukaksikosta😁). Myös erään minulle rakkaan ihmisen uusi työ ja sen hehkutus saa suupieleni nousemaan korviin päivittäin.

Koska kannan aina vahvasti harteillani läheisteni huolia ja murheita, on ihanaa pystyä tasapainon vuoksi myös olemaan iloinen ja onnellinen heidän hyvistä hetkistään ja saavutuksistaan 💖
Love & Light
Susanna

2 kommenttia:

 1. Osaan myös itse iloita muiden puolesta. Suomessa vaan on paha tapa pitää iloista ja muiden puolesta iloitsevaa ihmistä feikkinä. Saan kuulla olevani "goody two shoes", ihan kuin pitäisin itseäni muita parempana. Voin sanoa, että tästä syystä olen vetäytynyt monesta ystävyyssuhteesta. Vuodet maailmalla lienee muokannut minusta erilaista, ei niin suomalaista. Harmi ettei iloa ja lämpöä tässä maassa voida arvostaa aidoksi. Oletko kohdannut itse negatiivisuutta iloisuutesi takia ja miten sinä käsittelet sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun toit tämänkin esille, ei itseasiassa tullut mieleen kirjoittaessa, mutta olen itse törmännyt samanlaiseen ajattelutapaan Suomessa, en ehkä niinkään omallakohdallani mutta toisten. Tavallaan ymmärrän tämän, koska jos joku on AINA iloinen ja mikään ei ole koskaan huonosti ja aina kaikki on vaan ihanaa ja yhtä hattaraa, tämä ihminen usein käyttää tätä iloisuutta omana suojanaan. Ei ehkä uskalla kohdata jotain itsessään, kuten negatiivisia tunteita, tai ainakaan näyttää niitä ulospäin..? En usko että löytyy ihmistä, jolla ei olisi koskaan huonoja päiviä. Mutta tää oli aika ääriesimerkki!

   Sellainen aito peruspositiivinen ja iloinen asenne on minusta kuitenkin hyvin arvostettavaa! Ja ehdottomasti suomalainen kansa tarvitsisi tätä lisää <3 Miten se menikään, "suomalainen on ainoa joka on valmis maksamaan viisikymppiä siitä ettei naapuri saa satasta". Tää "naapurikateus" pitäisi kitkeä meistä pois ja opettaa enemmän muiden auttamista ja tsemppaamista <3

   En ole siis itse oikeastaan kohdannut negatiivisuutta iloisuuteni takia (ehkä siksi että näytän hyvin avoimesti myös sen jos jokin painaa mieltä..?), tai ainakaan ei ole jäänyt mieleen. Todella harmi jos ystävyyssuhteet kariutuvat sen takia, että joku pitää sinua liian iloisena ja sitä kautta feikkinä. Aidon ja feikin erottaa kyllä ja jos ystävä ei tätä näe, niin ehkä ei ole kovin arvokas se ystävyyssuhde. Älä ainakaan muutu kenenkään toisen mielipiteen takia, vaan levitä jatkossakin iloa ja lämpöä tähän maahan <3 Hymyjä sulle uuteen viikkoon :)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi <3