Find the pure connection with your inner being, your soul.

torstai 19. lokakuuta 2017

Tasapainon löytäminen


Kysyessäni Hyvän Mielen Vuosi -postauksessani teidän tavoitteista ja unelmista, hyvin monen toiveena oli löytää tasapainoa elämään. Silloin tajusin kuinka tärkeä aihe onkaan kyseessä ja halusin ehdottomasti kirjoittaa tästä oman näkemykseni. Tämä postaus on vain pieni pintaraapaisu aiheesta, sillä se on niin laaja, että siitä voisi kirjoittaa kokonaisen kirjan, ehkä jopa kirjasarjan.

Minun piti kirjoittaa tästä jo viime viikolla, mutta jotenkin se ei tuntunut hyvältä silloin. Tänä aamuna päätin, että tänään on hyvä päivä kirjoittaa tasapainosta. Tuli vain sellainen fiilis. Tänään on uusikuu ja lukiessani aamulla Forever Conscious -sivustolta lokakuun uudestakuusta tajusin, miksi olin siirtänyt tämän postauksen kirjoittamista. Tänään on nimittäin aivan täydellinen päivä siihen, sillä tasapainon löytäminen on yksi tärkeimmistä teemoista myös lokakuun uudessakuussa kun kuu siirtyy vaa'an tähtimerkkiin.Tasapainon löytäminen elämään on yksi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin peruspilareista. Kun kaikki asiat tuntuvat peruspiirteittäin olevan balanssissa, mieli on levollinen. Ulkoisen ja sisäisen maailman välillä ei ole suuria ristiriitoja. Mikään asia elämässä ei vie liikaa aikaa toiselta tärkeältä asialta. On arkea ja juhlaa. Työtä ja vapaa-aikaa. On vihermehuja ja suklaata. Sosiaalista kanssakäymistä ja hiljaiseloa yksin. Urheilua ja löhöilyä. Hymyjä ja kyyneliä. Valoa ja pimeyttä. Vastakohdat täydentävät toisiaan, sanotaan.

Oikeastaan jokainen päivä on tasapainottelua ja balanssin etsimistä asioiden välillä. Tavallaan joka aamu aloitetaan aina alusta. Minusta on tärkeää myös tiedostaa, että kaikki ei voi olla koko ajan täydellisesti balanssissa ja hyväksyä se.Oma tasapainoni on löytynyt parhaiten aina erilaisten kriisien seurauksena. Ei tietenkään juuri siinä kriisin pahimmassa pyörteessä, mutta pian sen jälkeen. Yleensä juuri kriisitilanteissa oppii itsestään eniten ja tajuaa, mikä on itselleen parhaaksi. Olen itse juuri nyt siinä vaiheessa, kun on kokenut menetyksiä ja pettymyksiä, käynyt läpi suuria tunteita ja toipuminen niistä on käynnissä. Tuntuu, että tasapainoa löytyy taas päivä päivältä enemmän.

Päällä- tai käsilläseisonta on mielestäni loistava vertauskuva. Se vaatii ensinnäkin paljon harjoitusta, että sen oppii. Kun vihdoin seisot käsilläsi, se vaatii täyden keskittymisen ja hallinnan. Mutta ei tarvita kuin pieni tönäisy, ja koko pakka romahtaa. Mutta ei hätää, voit aina yrittää ja onnistua uudelleen. Kun kerran sen taidon oppii kunnolla, sinne on helppo päästä uudelleen. Ja uudelleen. Ja uudelleen. Ihan niinkuin elämässäkin. Kun olet löytänyt sinulle optimaalisen tavan päästä tasapainoon elämässä, myrskyt ja tuulet voivat heivata sinut sieltä pois hetkellisesti, mutta sinulla on aina avaimet päästä sinne takaisin.

Mitkä asiat yleisesti sitten ovat auttaneet juuri minua tasapainon löytämiseen elämässä? Ayurveda on ehdoton ykkönen. Tämä kokonaisvaltainen elämänoppi on auttanut ymmärtämään minua itseäni sekä koko maailmaa. Se on auttanut tajuamaan, milloin minä voin hyvin ja milloin en. Jooga ja meditaatio, jotka liittyvät vahvasti myös ayurvedaan, ovat olleet myös suuressa roolissa. Meditaatio auttaa tutustumaan itseensä ja tuo selkeyttä niin mieleen kuin koko elämäänkin. Kun tutustuu itseensä paremmin, on helpompaa löytää myös tasapainoa. Minulle tasapainoisessa elämässä ehdottomasti yksi tärkeimmistä tekijöistä on myös se, etten ehdottomasti kiellä itseltäni mitään. En elä mitenkään äärettömän kurinalaista elämää ja se tuntuu minulle sopivalta.Mitkä asiat ovat vaikuttaneet sinun tasapainosi löytymiseen?

Love & Light
Susanna

2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus! Omalla kohdallani omien arvojen mukaan eläminen ja itseni kuuntelu ovat varmasti avaintekijöitä. Kun ympärillä on positiivista energiaa voi itsekin paremmin. Sama pätee tekemiseen ja ajatteluun, jonka takia bullet journalini ja kalenterini on täynnä erilaisia tsemppilauseita ja kauniita kuvia/tarroja yms. Jos kirjoittaisit kirjan aiheesta niin todellakin ostaisin ja lukisin sen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista ❤️ Kaikenlaisilla tsemppilauseilla ja muutenkin kauniilla asioilla on välillä todella paljon vaikutusta 😊 Tiedätkö, mulla on pienestä asti ollut haaveena joskus kirjoittaa kirja, ehkä tässä voisi olla yksi idea sisältöön 😄

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi <3