Find the pure connection with your inner being, your soul.

tiistai 9. tammikuuta 2018

Laveran kiinteyttävä silmänympärysvoide


Kasvoilla ikääntymisen merkit näkyvät ensimmäisenä yleensä silmänympärysiholla. Herkän silmänympärysihon hoitaminen onkin tärkeää ja silmänympärysvoiteen käytön on suositeltu aloitettavan siinä vaiheessa kun alkaa säännöllisesti käyttää silmämeikkiä, kuitenkin viimeistään parikymppisenä. Hups. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan, terveisin kolmekymppinen. Olen kyllä käyttänyt satunnaisesti silmänympärysvoiteita, mutta lintsannut siitä kuitenkin luvattoman paljon. 30 täytettyäni päätin vihdoin panostaa tähän ja ihana NHS:n porukka tuki päätöstäni lähettämällä minulle testiin Laveran kiinteyttävän silmänympärysvoiteen*.

Lavera Firming Eye Cream on tarkoitettu aikuiselle, 30+ iholle. Voide sisältää mm. luomukaranjaöljyä, hyaluronihappoa sekä valkoista luomuteetä. Jo inci-listan perusteella tuote vaikuttaa mahtavalta (inci-listan löydät tämän postauksen lopusta, johon olen myös hieman suomennellut vaikeita sanoja ja kirjoittanut muita merkintöjä). Voide hoitaa herkkää silmänympärysihoa ja laskee turvotusta. Koostumus on miellyttävä, kevyt mutta hoitava, ja voide levittyy helposti. Tuote on myös vegaaninen ja Na True -sertifioitu.Miksi silmänympärysiho tarvitsee oman voiteensa, 
eikö kasvoille tarkoitettua voidetta voi käyttää myös silmänympäryksiin? 

Silmänympärysiho on herkkä ja ohut. Siitä puuttuvat talirauhaset lähes kokonaan ja hydrolipidikalvokin on lähes olematon. Siksi se tarvitsee erilaista hoitoa kuin muu kasvojen iho. Kasvoille tarkoitetut kosteusvoiteet ovat liian voimakkaita ja täyteläisiä ohuelle silmänympärysiholle, joten usein ne aiheuttavat esimerkiksi turvotusta.

Miten silmänympärysvoidetta käytetään?

Silmänympärysvoidetta tulisi käyttää aamuin illoin. Reilu nuppineulanpään kokoinen nokare riittää molempiin silmiin. Levitys kannattaa hoitaa heikoimmalla sormella, eli nimettömällä, jotta ei tule käytettyä liikaa voimaa vaan levitys hoituu mahdollisimman hellävaraisesti. Voidetta levitetään alaluomelle sekä kulmaluulle ulospäin suuntautuvin liikkein. Kauneusguru Katja Kokko suosittelee toistamaan liikkeen kymmenen kertaa, jotta voide saadaan imeytymään tehokkaammin ja samalla tehostetaan lymfakiertoa, mikä auttaa esimerkiksi turvotukseen ja silmäpusseihin.Kannattaa muistaa, että sisäisesti nautittu ravinto ja veden juonti vaikuttavat ihon kuntoon enemmän kuin mitkään ulkoisesti levitettävät voiteet. Runsaan sokerin, suolan ja rasvan syönti näkyy silmänympärysiholla usein turvotuksena ja liian vähäinen veden juonti tummina silmänalusina. Kannattaa siis aina kiinnittää huomiota ensimmäisenä ravintoon, jos huomaa esimerkiksi yllämainittuja oireita silmänympärysiholla.

Lavera Firming Eye Cream INCI :
Water (vesi)
Olea Europaea Fruit Oil (oliiviöljy)
Alcohol (alkoholi / antimikrobinen aine, viskositeetinsäätäjä (tuo täyteläisyyttä ja parantaa koostumusta))
Glycerin (glyseriini / yksi tärkeimmistä humektanteista (humektantit tekevät ihosoluista pyöreitä sitoessaan niihin kosteutta, jolloin iho pysyy pehmeänä ja kimmoisana ja rypyt häivyttyvät), ihoa suojaava aine, viskositeetinsäätäjä)
Butyrospermum Parkii (sheavoi)
Hydrogenated Palm Glycerides (ihoa hoitava aine, pehmentävä aine, emulgaattori, viskositeetinsäätäjä)
Squalane (ihoa hoitava aine, pehmentävä aine, rasvatasapainoa ylläpitävä aine)
Pongamia Glabra Seed Oil (karanjaöljy)
Glyceryl Stearate Citrate (ihoa hoitava aine, pehmentävä aine, emulgaattori)
Hydrogenated Lecithin (ihoa hoitava aine, emulgaattori)
Sodium Lactate (natriumlaktaatti / puskuroiva aine, humektantti)
Sodium hyaluronate (hyaluronihappo / Yksi tärkeimmistä humektanteista (humektantit tekevät ihosoluista pyöreitä sitoessaan niihin kosteutta, jolloin iho pysyy pehmeänä ja kimmoisana ja rypyt häivyttyvät). Hyaluronihappoa on luonnostaan ihon soluväliaineessa, mutta sen määrä vähenee ihosta iän myötä. Sen vuoksi se on yksi kosmetiikan tärkeimmistä raaka-aineista pitämään ihon kimmoisana.)
Camellia Sinensis Leaf Extract (teepuun uute / ihoa hoitava, suojaava ja piristävä aine, antimikrobinen aine, antioksidantti, pehmentävä aine, humektantti)
Caffeine (kofeiini / ihoa hoitava aine)
Ceramide 3 (oktadekanamidi / ihoa hoitava ja suojaava aine)
Bambusa Arundinacea Leaf Extract (bambun lehtiuute / ihoa hoitava aine)
Brassica Campestris Sterols (rypsisterolit / ihoa hoitava aine, pehmentävä aine)
Arctostaphylos Uva Ursi Leaf Extract (pulukanlehtiuute / ihoa hoitava aine)
Maltodekstriini / ihoa hoitava aine, kalvonmuodostaja, sideaine, emulsiota stabiloiva aine)
Silica (piimaa, piioksidi / paakkuuntumisenestoaine, ominaistiheyttä säätelevä aine, viskositeetinsäätäjä)
Prunus Amygdalus Dulcis Oil (makea manteliöljy / ihoa hoitava aine)
Simmondsia Chinensis Seed Oil (jojobaöljy / ihoa hoitava aine, pehmentävä aine)
Dipotassium Glycyrrhizate (ihoa hoitava aine, humektantti)
Dipalmitoyl Hydroxyproline (ihoa hoitava aine)
Xanthan Gum (ksantaanikumi / ihoa hoitava aine, sideaine, emulgaattori, emulsiota stabiloiva aine, pinta-aktiivinen aine, viskositeetinsäätäjä)
Tocopherol (ihoa hoitava aine, antioksidantti)
Ascorbyl Palmitate (askorbyylipalmitaatti / antioksidantti)
Helianthus Annuus Seed Oil (auringonkukansiemenöljy / ihoa hoitava aine, pehmentävä aine)
Seuraavat aineet ovat tuotteen sisältämissä eteerisissä öljyissä luonnostaan esiintyviä, eli ne eivät ole tuotteeseen sellaisenaan lisätty. Ne kuuluvat kuitenkin yleisimmin allergisoiviin hajustekemikaaleihin, jotka täytyy kosmetiikkadirektiivin mukaan mainita nimeltä ainesosaluettelossa, mikäli pitoisuus ylittää 0,001% iholle jäävissä tuotteissa: Fragrance (Parfum), Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Citronellol, Geraniol, Citral, Benzyl Benzoate, Coumarin, Farnesol.Love & Light
Susanna

*saatu maahantuojalta.
**Postaus sisältää affiliate-linkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi <3